Nyheter‎ > ‎

Intervjuserie med Sunnanrittprofiler, del I

posted Apr 17, 2013, 2:20 AM by Sunnanrittet SunnanCK   [ updated Apr 17, 2013, 5:20 AM ]

Først ut: Hege Galguften – ihuga Birkebeiner fra Overhalla.

Fremover kommer vi til å publisere intervjuer med Sunnanrittprofiler, både deltagere og frivillige.

Først ut er fjorårets suverene vinner av dameklassen, Hege Galguften (44).

             Fra premieutdelingen i Sunnanrittet 2012 (Foto: L.L. Macedo)

Hege sykler for Namdal Sykkelklubb og er også medlem i Overhalla IL. Hun begynte i voksen alder og har blitt er en meget habil syklist. I 2012 ble hun nummer 10 i sin klasse i Birken, og hun ble nest best av samtlige kvinner i Flyktningerittet.

-          Hva holder du på med når du ikke sykler?

Jeg jobber som økonomiansvarlig i GL-Bygg AS, i tillegg til at jeg driver Svenning Spinning og Styrke i treningslokaler som vi har lagd i fjøset vårt.  Jeg er veldig interessert i sport og holder også på med langrenn og løping, og så kjører jeg en del telemark.

-          Når begynte du med sykkelsport?

Jeg startet med sykling for ca. 5 år siden. Da ble jeg utfordret av broren min til å delta på Birkebeinertrippelen. Etter det har jeg vært med på en del ritt. Det er en super form for trim, samt at det er sosialt.

-          Fortell litt om din erfaring med Sunnanrittet.

Jeg deltok på Sunnanrittet for første gang i fjor og det frister til gjentagelse. Artig ritt med varierende løype. Kjempetrivelige arrangører og fin atmosfære på gården.

- Hvordan har du forberedt deg til årets sesong?

Jeg har ledet spinning-/styrkeøkter gjennom hele vinteren. Har også trent langrenn og deltatt på en del renn. I tillegg har det blitt litt løping for å få variasjon.

-          Hva er målet ditt for sykkelåret 2013?

Det store målet er å perse på birken, samt delta på en del andre ritt. Det blir artig å sykle Sunnanrittet igjen. Løypa blir nok noe hardere etter den lille traséomleggingen, men målet er uansett å perse her også.

-          Hva er dine beste og svakeste sider som syklist?

Min sterkeste side er vel motbakker. Og så er jeg litt for feig i unnakjøringer, men jeg har blitt tøffere med tiden på det også. Det er viktig for meg å få trent litt mer i vanskeligere terrengpartier.

-          Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet?

Jeg og mannen min har en drøm om sykkelferie enten i Italia eller Frankrike, kanskje kombinert med et ritt. Forhåpentligvis får vi gjort dette ganske snart!

-          Har du noen tips til andre som vil sykle turritt, men som ikke har prøvd det før?

Det er bare å hive seg med og konkurrere mot seg selv!Hege sammen med sin trofaste Scott Scale 29, etter målgang på Ellerås Østre, Sunnanrittet 2012.

Actionbilde fra Molde Challenge 2012 der Hege vant sin klasse. (Foto: Robert Veiset)
Comments