Nyheter‎ > ‎

Intervjuserie med Sunnanrittprofiler del 9: Elin Elisabeth Steinland Vinje

posted Apr 30, 2013, 8:51 AM by Sunnanrittet SunnanCK

Møt trebarnsmoren fra Stokmarknes som vil sykle Sunnanrittet for å ha et ekstra mål for mosjonen i sommer.

Elin (38) bor på Steinkjer, men kommer opprinnelig fra Stokmarknes i vakre Vesterålen. Hun og kjæresten Raymond Grønvold fra Moss CK var de første til å melde seg på årets Sunnanritt. Elin sykler for Sørlia IL og utfordrer flere i klubben til å melde seg på. Hun innrømmer å være under gjennomsnittet kompetent på sykkelmekking, så dere får gi henne bistand om hun råker ut for tekniske problemer og hjelperytteren fra Moss har falt av.

Hva holder du på med når du ikke sykler?

Jeg er mamma til tre flotte barn på 10, 8 og 5 år og så har jeg en flott og snill kjæreste som bor i Moss. Jeg er sykepleier og har jobbet mange år innen akuttmedisin, men fra høsten 2012 har jeg vært seksjonsleder ved Stod sykehjem her i Steinkjer kommune.

Når begynte du med sykkelsport?

Jeg kjøpte min første skikkelige sykkel i 1997, etter at jeg kom hjem etter NATO- tjeneste i Bosnia. Da bodde jeg i Oslo og brukte den som fremkomstmiddel mellom Tøyen og Ullevål i tillegg til at jeg hadde mange fine turer i Nordmarka. Etterhvert begynte jeg med spinningtimer på Majorstua.

Fortell litt om din erfaring med Sunnanrittet.

Jeg har ingen erfaring med Sunnanrittet og har faktisk aldri syklet ritt før. Jeg har imidlertid stått i målområdet og tatt i mot syklister på andre ritt så jeg vet litt om hva det handler om. Det er jo så herlig stemning under og etter ritt!

Hvordan har du forberedt deg til årets sesong?

Jeg har aldri syklet aktivt mot noe spesielt sykkelmål, men liker sykling som et treningsalternativ. I vinter har det blitt en del langrenn, i tillegg til at jeg prøver å holde formen vedlike med litt løping.

Jeg har ikke kommet helt i gang med syklingen denne sesongen, annet enn at jeg syklet tur fra Rygge, rundt Larkollen og tilbake til Rygge igjen. Totalt 33 km i nydelig vårvær.

Daglig kjører jeg til og fra jobb i fantastisk fine omgivelser mellom Steinkjer og Stod, men jeg planlegger å sykle i stedet når temperaturen blir bedre. Det blir en herlig start på dagen samtidig som treningen er ferdig når man kommer hjem om ettermiddagen.

Hva er målet ditt for sykkelåret 2013?

Jeg ser veldig frem til å delta selv i Sunnanrittet, og håper at jeg får lyst til å delta på flere ritt etterhvert både i Trøndelag og på Østlandet. Jeg ser veldig frem til å kjenne på den utrolige, gode følelsen som kommer etter å ha gjennomført sykkelritt.

Hva er målet ditt for Sunnanrittet 2013?

I 2013 er Sunnanrittet noe jeg bruker for å ha et mål for trening i vår og sommer. Jeg starter sammen med kjæresten og han vil bruke rittet til å avslutte sin lange sykkelsesong: Det er han som har motivert meg til å være med. For meg er målet å gjennomføre!

Hva er dine beste og svakeste sider som syklist?

Min beste side som syklist må vel være at jeg tar de fleste turene ja, som en tur. Jeg er for tiden så glad for at femåringen Vilma har lært seg å sykle, slik at vi kan dra ut på tur alle sammen. Min svakeste side må nok være at jeg knapt kan fylle luft i dekkene, i alle fall ikke skifte/lappe dekk om det skulle bli nødvendig.

Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet?

Drømmen er å kombinere ferie og sykling, både voksne og barn, i Vesterålen, på Helgeland eller i Danmark. Om et par år tror jeg vi satser på det.

Har du noen tips til andre som vil sykle turritt, men som ikke har prøvd det før?

Det må bli å sette seg små mål for opptreningen, sykle lengre og lengre etapper og nye løyper.

Elin på sykkeltur sammen med kjæresten Raymond
Elin på fottur til Norges geografiske midtpunkt, i Skjækra i Steinkjer kommune.Her er barna Sanna, Eivind, Vilma ut på tur sammen med bestemor Lillian Vinje


Comments