Nyheter‎ > ‎

Intervjuserie med Sunnanrittprofiler del 8: Carl Georg Schult Jessen

posted Apr 25, 2013, 3:01 PM by Sunnanrittet SunnanCK
Møt Sunnanrittets høye beskytter!

Før vi kjører i gang intervjuet vil vi i Sunnan CK rette en stor takk til denne glade karen for å ha inspirert oss hvert år i mange og hyggelige samtaler og gitt både moralsk støtte og gode råd til arbeidet med å utvikle rittet. Mange hjertelig takk og lykke til med årets sykkelsesong, Carl Georg!

Carl Georg (41) er opprinnelig fra Steinkjer og bor nå i Trondheim. Han deltok i Sunnanrittet både i 2011 og i 2012. Carl Georg har mange venner blant Sunnanbyggin. Da overgangsmarkedet kokte som verst i fjor høst var det nok flere som håpet at han skulle velge å ikle seg de lekre grønne klubbdraktene til klubben vår. Ambisjonene drev han imidlertid til Nidaros Sykkelklubb. Nå sykler han også for Team Intersport Gigant Lade, blant annet sammen med Arne Inge Hangerhagen.

Hva holder du på med når du ikke sykler?

Jeg jobber med akuttpsykiatri og er leder for et ambulant akutt-team i Barne- og ungdomspsykiatrien, St Olavs Hospital.

Hvorfor driver du med sykling?

Jeg begynte først med spinning fordi det var en aktivitet som var skånsom for knærne. Dette ledet meg til syklingen og da fant jeg ut at den idretten passet for meg. Jeg liker å teste nye treningsmetoder for å se om det gir positiv effekt. Og så har jeg oppdaget at jeg liker å konkurrere.

Når begynte du med sykkelsport?

Det var rundt 2008-2009 at jeg begynte å trene litt systematisk på sykkel.

Fortell litt om din erfaring med Sunnanrittet:

Det er ekstra stas for meg fordi det arrangeres nært hytta mi som ligger ved Snåsavatnet, bare et steinkast fra sentrum på Sunnan. Løypa er rask og har de fleste underlag som et slikt ritt bør ha. Arrangørene har fått til en særdeles trivelig ramme rundt rittet. De gjør jobben på en profesjonell måte og jeg håper flere ryttere fra Trøndelag kommer dit for å få en flott avslutning på sesongen.

Hvordan har du forberedt deg til årets sesong?

Forberedelsene startet i god tid før jul. Jeg prioriterte langrenn og styrketrening og er spent på å se hvilken effekt dette vil gi. Jeg fikk ni dager med sykling på Mallorca i april, noe som forhåpentligvis gir et godt grunnlag for rittene utover sommeren.

Hva er målet ditt for sykkelåret 2013?

Målet for 2013 er å forbedre mine plasseringer i sesongens hovedritt, blant annet Birkebeinerrittet. Jeg skal sykle flest mulig ritt og øke kapasiteten på de områdene jeg har fokusert på.

Hva er målet ditt med årets Sunnanritt?

Jeg har som mål å være nærmere vinnertiden enn jeg var i 2012. Og så skal jeg sykle de siste stigningene bedre og raskere enn tidligere. Jeg gleder meg til å se hvordan omleggingen av traséen blir. Løypa blir litt mer krevende ved at de har sløyfet runden ved jernbanen til fordel for en avstikker opp mot målområdet på Ellerås, via en gammel driftsvei i skogen, over gravhaugene og opp en bakke gjennom kornåkeren. Løypa blir enda mer publikumsvennlig nå når rytterne kommer glidende gjennom kulturlandskapet opp mot Ellerås, før vi tråkker nedover mot Sunnan og gjør oss ferdig med de siste kilometerne.

Hva er din beste og svakeste side som syklist?

Min beste side som syklist er kapasitet i relativt flatt terreng. Min svakeste side er bratte bakker. Jeg er tung og det er utfordrende å henge på de letteste rytterne.

Har du noen tips til andre som vil sykle turritt, men som ikke har prøvd det før?

Det er bare å melde seg på ritt, for eksempel Sunnanrittet. Om man er usikker på ting omkring påmelding o.l. kan man kontakte arrangøren eller snakke med andre som har deltatt.  Det kan være lurt å forberede seg med å sykle på flere slags underlag, ikke bare grus, selv om de fleste turrittene har mest grus. Oppsøk en sykkelklubb for å få råd og legg en plan for treningen din.

Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet?

Drømmen er å kunne delta på et av de kjente etapperittene innenfor terrengsyklingen. Jeg har også noen mål når det gjelder tid og resultater på noen av de større turrittene her i Norge, men de er for hårete til at jeg vil si noe mer om de her!

Carl Georg sammen med gode sykkelvenner på Sunnanrittet 2011. Øystein til venstre og Erik til høyre, begge Wammer-Pettersen


Sunnanrittet 2012. Hva sier stilpolitiet til åpen vest når man krysser målstreken CG? (Foto: L.L. Macedo)


Carl Georg på treningsleir på Mallorca, april 2013.
Comments