Nyheter‎ > ‎

Intervjuserie med Sunnanrittprofiler del 7: Lisa Salin Brøndbo

posted Apr 25, 2013, 1:34 AM by Sunnanrittet SunnanCK

Lisa bor i Ogndalen like utenfor Steinkjer og sykler for Steinkjer Cykleklubb. For å få dekket behovet for konkurranser og action er hun også aktiv i Innherred Trekkhundklubb, Henning Skilag og Innherred Kajakklubb. Taktisk som hun er gjør hun nå et forsøk på å få ned andres forventninger til henne, men vi vet at hun vant sin klasse i Olsokrittet 2012 - så dette blir en dame å se opp for!

Hva holder du på med når du ikke sykler?

På vinteren går jeg på ski. I sommervarmen tar jeg gjerne en kajakktur eller så blir det en løpetur med hundene. Hovedidretten min er hundekjøring "nordisk stil". Da konkurrerer vi med ski og pulk og 1-2 hunder på vinteren, sykkel/kickbike med 1-2 hunder på sommeren/høsten. Det er en fantastisk sport der vi reiser rundt på løp i Norge og i utlandet. Jeg jobber i Skatteetaten og så har jeg ekstrajobb i fjøsavdelingene på Mære Landbruksskole.

Når begynte du med sykkelsport?

Jeg har jo alltid syklet litt, men aldri noe organisert. Jeg skaffet meg terrengsykkel i 2011 og i 2012 kjøpte jeg en brukt landeveissykkel av lederen i Steinkjer Cyckleklubb. Medlemsskap i klubben fulgte med på kjøpet! Siden har det blitt mange mil på sykkelsetet.

Fortell litt om din erfaring med Sunnanrittet.

Jeg har ikke syklet Sunnanrittet før og gleder meg veldig til å prøve. Det virker som et spennende og morsomt ritt. Vi testet terrengpartiene i fjor høst og de virket veldig morsomme. Det blir nok noen testrunder i løypa før årets ritt også.

Hvordan har du forberedt deg til årets sesong?

Det har blitt mest ski i vinter og en og annen spinningtime. Syklene har nettopp kommet ut fra bua; og så vi får bare håpe at ræva herdes og at sykkelformen er på plass i god tid før 7. september!

Hva er målet ditt for sykkelåret 2013?

Når det kommer til sykkel er jeg å anse som en mosjonist, så jeg har ingen hårete mål. Jeg vil delta på klubbtreninger og sykle Olsokrittet, Snåsavatnet Rundt og Sunnanrittet. I de to første er målet å slå min egen tid fra i fjor.

Hva er målet ditt for Sunnanrittet 2013?

I de konkurransene der jeg vet jeg er god nok til pallplass eller seier er det målet, men ettersom jeg ikke har syklet rittet før er det å bli blant den øverste halvdelen et realistisk mål.

Hva er dine beste og svakeste sider som syklist?

Jeg har et godt utviklet konkurranseinstinkt og dette hjelper meg til å yte litt ekstra både på trening og i konkurranse. Å bli en god syklist krever mange, mange, mange timer på sykkelsetet. Jeg mangler nok litt tålmodighet her.

Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet?

Det er å vinne VM-gull i Hundekjøring med sykkel. Jeg reiser ned til Italia i november der jeg skal delta både i sykkel og kickbikeklassen og det er nok i kickbikeklassen at jeg har størst sjanse på medaljer.

Har du noen tips til andre som vil sykle turritt, men som ikke har prøvd det før?

Det er nok av dem som kjøper sin første sykkel med mål om å fullføre Trondheim-Oslo eller Birken samme år og som deretter bare selger sykkelen. Finn.no er derfor full av gode bruktsykler. En riktig tilpasset sykkel er første bud. Prøv å finne noen å trene sammen med, enten en klubb eller noen på omtrent samme nivå og med samme målsetting. Ikke tren for mye eller for hardt for tidlig, men øk gradvis. Etter hvert er det bare sunt å pushe hverandre litt på trening.

Les mer på hjemmesiden hennes http://lisabrondbo.no/
Glad klassevinner i Olsokrittet 2012


Lisa på kickbike, med hundene (f.v.) Champo og ChiliAllsidige Lisa demonstrerer kanting (kantring?) av kajakk
Comments