Nyheter‎ > ‎

Intervjuserie med Sunnanrittprofiler del 4: Camilla K. Bjørhusdal

posted Apr 22, 2013, 9:57 AM by Sunnanrittet SunnanCK   [ updated Apr 22, 2013, 10:05 AM ]

Camilla Knudsen Bjørhusdal (28) kommer fra Harran og bor nå på Byafossen ved Steinkjer. Hun sykler for Team Intersport Nakamura og deltar i Sunnanrittet for andre gang. I fjor gjennomførte hun på imponerende vis uten å ha trent på sykkel i det hele tatt!

Hva holder du på med når du ikke sykler?

Inntil for kort tid siden var jeg ansatt på Intersport på Steinkjer, men nå jobber jeg på Skeidar som møbelselger. Ellers jobber jeg litt som fotograf. Jeg bruker mye av fritiden sammen med familien; samboeren Kristian Gudmundsen (som også er påmeldt til Sunnanrittet) og våre to barn på 3 og 5 år. Jeg er lidenskapelig opptatt av styrketrening, og nå er jeg godt i gang med å bli sykkelnerd også!

Hvorfor driver du med sykling?

Først og fremst fordi det er så godt å få brukt kroppen. Jeg fikk for alvor opp øynene for sykling etter en tur til Åre i fjor sommer der jeg prøvde meg på downhill med fulldempet sykkel: Det var et adrenalinkick uten like!

Når begynte du med sykkelsport?

Jeg hadde ikke trent i det hele tatt før jeg ble med på Sunnanrittet etter sjefen min på Intersport, Magnus Vada utfordret meg og de andre ansatte.  Han sa at han skulle sykle rittet selv dersom vi gjorde det. Jeg og Tor Alfred Amundsen stilte, men Magnus fikk av en eller annen grunn ikke til å sykle selv…. Så jeg ble vel «aktiv syklist» en gang utpå høsten i fjor.  

Fortell litt om din erfaring med Sunnanrittet:

Løypa er allsidig; den har både bra stigninger, noen partier med litt vanskelig underlag og enkelte tekniske utfordringer. Jeg synes det er en artig løype der du får utfordret deg skikkelig. Arrangementet er veldig bra, med trivelige folk som står på for å få alt til å fungere. Det gjør det til en skikkelig god opplevelse for oss som er med!

Hvordan har du forberedt deg til årets sesong?

En god dose styrketrening, og en del løping. Det har dessverre blitt alt for lite spinning, da jeg ikke liker å sitte i ro å trø uten å komme meg noen plass. Så jeg er veldig glad for at det endelig er bar bakke!

Hva er målet ditt for sykkelåret 2013?

Målet er å sykle til jobben hver dag, ta noen langturer i helgene, delta i Sunnanrittet og muligens i Tour de Tomtvatnet.

Hva er målet ditt med årets Sunnanritt?

Det viktigste er å gjennomføre og forbedre tida fra i fjor, noe jeg tror jeg skal klare lett. Og så blir det artig å stille lag med resten av gjengen fra Team Intersport Nakamura, blant annet med Magnus som har kommet så langt at han har meldt seg på denne gangen. Vi er nå seks som er påmeldt og vi blir flere og flere. Ellers er jeg ivrig på å utfordre folk fra sportsbutikkene på Steinkjer! Jeg vet at Tor Alfred skal sykle for XXL. Men kommer XXL, G-sport og Sport1 til å stille lag? Dere har herved en utfordring!

Hva er din beste og svakeste side som syklist?

Jeg er ikke noen sprinter, men jeg er seig, så om det ikke går så fort, går det i alle fall jevnt. Ellers liker jeg best å sykle i terrenget, der det er litt teknisk vanskelig.

Har du noen tips til andre som vil sykle turritt, men som ikke har prøvd det før?

Ta det som en tur og ha fokus på å gjennomføre. Ta med masse vann og gjerne noen energi gel. Motivasjonen min er å slå meg selv; jeg tenker ikke så mye på å konkurrere med de andre deltakerne. Alle kan klare dette og det er bare å kjøre på. Kom deg ut av komfortsonen!

Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet?

Drømmen min er å skaffe meg en fulldempet downhill sykkel og dra jevnlig til Åre for å rase fra meg i Skutan!

 Camilla KB i fint driv i skogen

Fartsglad jente på downhillsykkel i Åre
Camilla og Tor Alfred studerer bruksanvisningen før Sunnarittdebuten.
Comments