Nyheter‎ > ‎

Intervjuserie med Sunnanrittprofiler del 3: Arne Inge Hangerhagen

posted Apr 21, 2013, 3:50 AM by Sunnanrittet SunnanCK   [ updated Apr 21, 2013, 8:16 AM ]

Fjorårets raskeste mann i Sunnanrittet var Arne Inge Hangerhagen (37). Han bor i Trondheim og sykler for Ck Victoria/Team Intersport Gigant Trondheim. Han er en av Trøndelags beste syklister for tiden, med blant annet imponerende 188 poeng på Merida Rittranking.

Arne Inge på Våttåkammen, Bymarka i Trondheim

Hva holder du på med når du ikke sykler?

Jeg jobber som sjåfør hos Asko Midt-Norge som distribuerer mat hos Norgesgruppen sine butikker/kiosker mm. Kjører blant annet fast til Steinkjer hver fredag og leverer varer blant annet til Kiwi og Spar butikkene.

Når begynte du med sykkelsport?

Jeg begynte med sykling sommeren 2006. Jeg hadde en DBS med stivgaffel som jeg sykla mine første to ritt med den høsten; Birken og Markathrilleren.

Fortell litt om din erfaring med Sunnanrittet.

Jeg bruker å tyne ut sykkelsesongen litt utover høsten og Sunnanrittet passer fint i så måte. Det har en fin trasé med alle elementer og jeg regner med at jeg får til å delta også i år.

Hvordan har du forberedt deg til årets sesong?

Har trent litt allsidig i vinter med både langrenn, løp, styrke og sykkel.  Trener for det meste alene, da jeg prioriterer samvær med barn, noe som gjør det vanskelig med fastlagte treningstider. Bruker landevegssykkelen mest på våren når det ennå er bløtt og ufyselig i marka. Jeg var på Mallorca ei uke før påske og fikk tyvstarta på sykkelsesongen. Anbefales på det sterkeste!

Hva er målet ditt for sykkelåret 2013?

Et av hovedmålene for årets sesong er Ultrabirken og jeg har investert i en 29 fulldemper som skal testes ut i den anledning. Jeg har blitt del av Team Intersport Gigant Lade, så vi kommer nok en gjeng oppover og kupper Sunnanrittet! Vi er en allsidig gjeng som har tenkt å konkurrere på en del turritt, skirenn og løp sammen, og så får litt sponsing av klær og utstyr. I tillegg har vi det sosialt sammen før, under og etter konkurranser.

Hva er dine beste og svakeste sider som syklist?

Mine beste sider som syklist er vel at jeg er veldig temposterk... mine dårligste er at jeg er fryktelig avhengig av drikke, jeg svetter mye og får fort krampe ved for lite væskeinntak.

Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet?

Jeg har en drøm om å dra ned til Tour de France å kombinere livet som syklist/tilskuer med en fjelletappe.

Har du noen tips til andre som vil sykle turritt, men som ikke har prøvd det før?

Mitt tips til den generelle mosjonist må være å konkurrere og bruke ritt som "hard" trening. Poenget er at en går mye lenger ned i kjelleren enn ved å trene alene og dermed kjappere oppnår progresjon.

En fornøyd vinner etter målgang i Sunnanrittet 2012 (foto: L.L. Macedo)


Arnes Look landeveisleketøy
Comments