Nyheter‎ > ‎

Intervjuserie med Sunnanrittprofiler, del 2: Milda Østgård

posted Apr 19, 2013, 11:27 AM by Sunnanrittet SunnanCK
Milda er 7 år og bor på gården Ellerås Østre der Sunnanrittet har start og mål. I år har hun skumle planer om å gjøre mer enn bare å se på. Milda stilte villig opp da vi ba om å få et intervju.    

    Hva holder du på med når du ikke sykler?

Jeg går i første klasse på Binde skole. Jeg liker veldig godt å hoppe tau i friminuttene. Om vinteren aker jeg og går en del på ski. Det artigste er å kjøre slalomski. Og så danser jeg ballett hos Inger Perkins på Steinkjer kulturskole.

    Når begynte du med sykkelsport?

For tre år siden lærte jeg å sykle. Da var vi på Tarva, sammen med 29,9 (kompisgjengen til pappa). Jeg lærte at man må tåle å velte litt om man skal lære å sykle. Men det gikk stort sett bra.

    Fortell litt om din erfaring med Sunnanrittet.

Jeg har ikke deltatt selv tidligere, men jeg har sett på alle tre gangene (red.anm: inkludert testrittet i 2010). Det var gøy fordi det kom så mange barn som jeg lekte med. Vi hoppet på trampoline og lekte sisten. Og så drakk vi brus og så på syklistene.

    Hvordan har du forberedt deg til årets sesong?

Jeg har lurt meg med på spinning i gymmet sammen med mamma og noen andre og så har jeg trent litt styrke sammen med pappa. Og så har jeg gått en del på ski. Jeg fikk ny sykkel til bursdagsgave og den kom faktisk med posten i dag.

Milda med sin nye Islabikes Beinn 24
Milda prøvesykler sin splitter nye Islabikes Beinn 24

    Hva er målet ditt for sykkelåret 2013?

Jeg vil sykle veldig mye og trene i trimløypa til Sunnanrittet og så skal jeg sykle den igjen når det er ritt.

    Hva er dine beste og svakeste sider som syklist?

Nedoverbakker er min favoritt for jeg liker å sykle fort. Det er vanskeligst å sykle i motbakker, men det er lettere nå som jeg har fått meg sykkel med gir.

    Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet?

Å sykle på bakhjulet!

    Har du noen tips til andre barn som vil sykle ritt, men som ikke har prøvd det før?

Meld dere på Sunnanrittet og få med noen voksne å sykle sammen med!


Stolt jente med Sunnan CK-trøyeTreningstur med farmor, Eva Østgård, som er en glødende supporter av både Milda og Sunnanrittet...
Comments