Nyheter‎ > ‎

Intervjuserie med Sunnanrittprofiler del 11: Pål Asp

posted May 6, 2013, 1:16 AM by Sunnanrittet SunnanCK   [ updated May 6, 2013, 1:43 PM ]

Møt Sunnanpatrioten Pål!

Pål (41) er lærer på Egge barneskole, bor på Steinkjer, kommer fra Sunnan og representerer selvsagt Sunnan CK. Han er gift med Lene og sammen har de sønnen Torbjørn (4). Mens en del andre liker å trene på sykkel, men ikke vil sykle ritt er det omvendt med Pål: Han sykler kun ritt, og trener ellers minst mulig på sykkel. De av oss som kjenner han godt kan legge til at han er et multitalent som kunne ha blitt god i de fleste slags idretter, men at ambisjonsnivået har vært sørgelig lavt de siste om lag 25 årene.

Hva driver du med når du ikke sykler?
Ettersom jeg egentlig ikke sykler, så driver jeg med det meste bortsett fra sykling. Jeg er en ivrig golfer og det forklarer nok hvorfor det ikke blir tid til så mye sykling. Ellers er jeg Sunnanpatriot og Snåsavatn-fan: Dette er Steinkjers ubestridte perler!

Hvorfor driver du med sykling?
Når jeg har slengt meg med på ritt så har det bare vært for utfordringen sin del. Jeg har vel utmerket meg mest som ivrig tv-kikker og det har blitt en del timer foran skjermen  med Tour de France i løpet av de siste 15 årene. Jeg føler at jeg er en habil sykkel-kikker med et ok kunnskapsnivå når det gjelder sykkelsport.

Når begynte du med sykkelsport?
Jeg ble med på Snåsavatnet Rundt for noen år siden. Vi var en kompisgjeng fra Sunnan som gjorde det for artig. Jeg hadde 45 km som treningsgrunnlag (red anm: Snåsavatnet Rundt er 120 km). Turen gikk overraskende bra og det var en fin opplevelse sammen med gode kompiser. Tar man det rolig, så trenger man ikke all verden med trening. Det må dere huske dere som er usikre på om dere har trent nok for å delta på Sunnanrittet!

Fortell om din erfaring med Sunnanrittet?
Jeg har vært med i pr-komiteen siden starten. I 2011 syklet jeg trimløypa sammen med broren min Trond, og sønnen hans, Preben. I 2012 syklet jeg turrittet (40 km), og da med enda spinklere treningsgrunnlag enn da jeg syklet Snåsavatnet rundt. Rittet var en positiv opplevelse, med en fin og variert løype i fine omgivelsa. Å sykle gjennom Sunnan er jo alltid en flott opplevelse!

Hva er målet ditt for Sunnanrittet 2013?
Målet mitt er at enda flere sykler rittet i år enn før og særlig vil jeg utfordre mine mange spreke kolleger i Steinkjer kommune. Rittet passer for alle, fra oss  som knapt sykler noen ting til de som er blodtræna.

Har du noen tips til andre som vil prøve Sunnanrittet?
Sunnanrittet er et fantastisk tiltak av Astrid og Rune, og det fortjener all den suksessen det kan få. Jeg anbefaler alle å slenge seg med for å få en finfin tur rundt Stod og Sunnan. Hvis man tar det som en tur så kommer alle seg gjennom, med gode oppelvelser på kjøpet.
Rittekspert Pål Asp etter vel gjennomført Sunnanritt i 2012
Pudder-surfer på guttetur i St. AntonPål tjuvstarter golfsesongen 2013. Det må til når målet er å forbedre et allerede imponerende handicap (10,9).
Comments