Nyheter‎ > ‎

Intervju med Yngvar Alexander Hansen

posted Jun 2, 2017, 12:28 PM by Sunnanrittet SunnanCK
Nestemann i intervjuserien er ildsjel og storsyklist Yngvar Alexander Hansen, som representerer Mosjøen og Omegn Cycleklubb (MOCK). Yngvar er en av landets beste syklister i masterklassene og har blant annet seier i NM terreng rundbane (M40-44) i 2015 på merittlisten.

Hva holder du på med når du ikke sykler?

Jeg jobber som fengselsbetjent i Mosjøen fengsel. Her prøver jeg å hjelpe mennesker å komme tilbake til samfunnet litt sterkere og med litt større muligheter til å kunne leve et liv uten kriminalitet. Jeg har ett brennende engasjement for rekruttering av barn og unge til idretten. De siste årene har jeg jobbet mye for å få til et levedyktig miljø for barn og ungdom innen sykkel i Mosjøen.


Når begynte du med sykkelsport?

Jeg begynte med sykkel tidlig -80 tallet. Min far var en av pionerene på Helgeland og jeg ble dratt inn i sykkelsporten. Jeg har ikke drevet seriøs satsning noen gang, men alltid hatt en sykkel. 2007 ble sesongen jeg som voksen begynte å trene systematisk og målrettet på sykkel.


Hvorfor driver du med sykling?

Først og fremst fordi det er morsomt. Jeg har alltid likt utfordringene terrenget kan gi. Sykling er også en sosial sport som gir utfordringer på mange plan, både fysisk, taktisk og teknisk.


Arrangeres det noen sykkelritt i nærområdet ditt som du vil fortelle litt om?

Den 19. og 20. august arrangerer vi Offroad Mosjøen, med Mosjøen Maraton (42,195km) på lørdag og Mosjøen rundbane på søndag. I år har vi status som regionsmesterskap. Mosjøen Maraton er fantastisk med sine 1000hm og de morsomste flytstiene vi har. Det er ikke teknisk vanskelig, bare herlig morsomt, og litt tungt… Mosjøen rundbane er heftig og teknisk litt mer krevende, med en 4km runde på  Kippermoen terrengsykkelløype. Her har vi klasser helt ned til 6 år. Denne helga burde mange flere fått med seg!


Hva er ditt beste minne som deltager i sykkelritt?

Det var da jeg på Mosjøen maraton, nesten på toppen, fikk luke til konkurrenten som hadde hengt på i flere km oppover.


Hva er målet ditt for sykkelåret 2017?

Målet for 2017 er å delta i VM master på landevei og å være med på flest mulig sykkelritt og ha det moro med trening av barn.


Hvordan har det gått så langt med syklingen i 2017?

Så langt har jeg vært i bra form. Jeg har deltatt på sju ritt og begynner å finne konkurranseformen.


Hva er målet ditt med årets Sunnanritt?

Sunnanrittet 2017 blir første gangen for meg, og jeg håper å være med å prege rittet og komme i mål med godt treningsutbytte.


Hva er din beste og svakeste side som syklist?

Jeg er teknisk god og utholdende, men ikke alltid like god taktisk.


Har du noen tips til andre som vil sykle ritt, men som ikke har prøvd det før?

Å delta på ritt er den beste trening som finnes. Man opplever noe nytt hver gang og det kan man jo ikke gå glipp av. De aller fleste ritt har klasser og løyper tilpasset alle, alle er gode nok til å være med. Ikke vær redd for å ta kontakt med arrangør med spørsmål rundt ritt og deltakelse.


Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet?

Jeg drømmer om å kunne delta på stort etapperitt på terrengsykkel i Europa eller Afrika.

 


Yngvar Alexander sammen med sønnen Martin på treningstur i Mosåsen, i traseen til Mosjøen maraton 2015 Han forteller at dette er et fantastisk område med mange sykkel- og turmuligheter. Norgesmestertrøya er på, slik sykkelkutymen krever!
Fatbiketur i strålende sol i februar 2016 i turrennløypa Åsan rundt.
Comments