Nyheter‎ > ‎

Intervju med Tine Thomasli

posted Apr 12, 2014, 6:46 AM by Sunnanrittet SunnanCK   [ updated Apr 12, 2014, 7:11 AM ]
Intervjusesongen 2014 er i gang: Bli kjent med Tine fra Namsos!

Tine er født i 1985, bor i Namsos og sykler for Namdal sykkelklubb. Her får du blant annet lese om hvorfor hun begynte å sykle og om planene for årets Namsen Rundt.

Hva holder du på med når du ikke sykler?

Jeg liker å holde meg i bevegelse, så på sommeren blir det en del toppturer mens på vinteren går det med en del tid på treningssenteret Træ:n på Namsos, som også er min andre arbeidsplass. I tillegg er jeg leder i Namdal SK.

Når begynte du med sykkelsport?

For 2 år siden fikk jeg en kneskade på grunn av løping. Etter å ha furtet i noen dager over tanken på å ikke kunne løpe, bestemte jeg meg for å kjøpe meg landeveissykkel. Jeg møtte opp på klubbtrening og ble bitt av basillen fra første stund. Det tok ikke lang tid før jeg skaffet meg en terrengsykkel også. 

Hvorfor driver du med sykling? 

Jeg har alltid holdt på med fysisk aktivitet på fritiden. Sykling er sosialt. Vi er et stort fellesskap som møtes flere ganger i uka gjennom hele sesongen. Høy fart gir spenning og langturene gjør at man får sett nye steder og det gir meg mange gode naturopplevelser.

Arrangeres det noen sykkelritt i nærområdet ditt som du vil fortelle litt om?

Nå er Namdal SK i full gang med å forberede Namsen Rundt som går av stabelen 29. mai og vi håper at mange tar turen til Namsos da. Det er et landeveisritt som passer for alle og vi har mange ulike distanser å velge mellom: 5 km, 30 km, 50 km og 86,5 km. Nytt av året er trim med tid på 50 km for de som vil. Alt er ikke klart enda, men vi tar sikte på start og målgang ved Prix østbyen som i fjor. Det blir dusj og garderobe på skolen like bak butikken og vi kommer til å ha matservering etter målgang.

Fortell litt om din erfaring med Sunnanrittet

Sunnanrittet var for meg et nokså ukjent ritt da jeg meldte meg på i fjor. Jeg hadde hørt om det via andre i klubben, men jeg trodde Sunnan lå mye lengre unna enn det skulle vise seg. Jeg ble positivt overrasket etter å ha deltatt på rittet. Et så lite sted har fått til så mye utrolig bra. Løypa var ikke for teknisk krevende, noe som gjør at flere hverdagsmosjonister tør å melde seg på. Start og målgang på et gårdstun er jo unikt i seg selv. Kjempefin atmosfære både før og etter målgang.

Hvordan har du forberedt deg til årets sesong?

Jeg har som vanlig drevet med spinning i vinter, i tillegg til en del styrketrening. Jeg har også fått noen mil på piggdekk og noen turer på ski. Vårens høydepunkt ble en tur til Mallorca sammen med andre fra sykkelklubben.

Hva er målet ditt for sykkelåret 2014?

Målet er å bli en enda bedre syklist enn jeg var i fjor, at jeg skal komme i bedre form og skaffe meg mer erfaring. Jeg har ikke bestemt meg for hvilken «styrkeprøve» jeg skal være med på i år, eller om jeg skal det. I klubben snakkes det om Jotunheimen rundt. Det frister, men jeg har aldri syklet så langt og vet ikke hvordan kroppen takler det. Jeg var litt stor i kjeften i fjor og sa jeg skulle bli med på 30.årsjubileet til Roar Guldbrandsen i klubben og sykle Trondheim-Oslo. Men for å være helt ærlig er jeg engstelig for trafikken, i tillegg til at det er langt! Så har vi Lofoten Insomnia Race. Jeg har et startnummer som jeg vant i fjor, men jeg må bestemme meg for om jeg skal bruke det. Når det gjelder Birken så er kun ny pers godt nok!  

Hva er målet ditt med årets Sunnanritt?

Målet er å gjøre det bedre enn jeg gjorde i fjor. I fjor startet jeg alt for hardt og gikk på en smell, så det får jeg ta med meg i årets utgave. Målet er egentlig å slå Hege Galguften, men ikke si det høyt ;)

Hva er din beste og svakeste side som syklist?

Min styrke som syklist er at jeg har et høyt oksygenopptak og evne til å presse meg selv Dessuten er jeg lett og kommer meg raskt opp motbakkene.

Motsatt så sliter jeg nedover og er avhengig å finne et bakhjul på bakketoppene for ikke å falle av. Ellers så er jeg ikke så god til å tenke positivt når jeg er gjennombløt på langtur. Men det sitter mellom ørene, så det er mulig å gjøre noe med. Jeg er heller ikke så glad i terrenget enda, men jeg er jo nybegynner så det kommer seg for hver tur!

Har du noen tips til andre som vil sykle turritt, men som ikke har prøvd det før?

Begynn i det små. Det er fint å ha et turritt som treningsmål, men man trenger ikke velge ut de lengste til å begynne med. Etter å ha fått litt erfaring kan man sette seg større mål. Man trenger ikke den dyreste sykkelen på markedet for å få en god opplevelse på sykkelsetet, men man bør vel ha en shorts med god padding, sykkelsko og klikkpedaler. Det er fort gjort å undervurdere seg selv og som oftest er det flere som er med som ligger på samme nivå som deg slik at du slipper å sykle alene.

Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet?

For oss som jobber 100% og vel så det så bør drømmene være noe realistiske. Verdensmester blir jeg ikke, men kanskje jeg om noen år kan si at jeg har damerekorden i Jotunheimen rundt.. Men så er det så mye innen sykkelsport jeg ikke kan enda, så kanskje endrer drømmene og målene seg etter hvert.

 

 


Tine etter at hun har gått i mål som vinner av dameklassen i Lofoten Insomnia Race 2013.


Treningsleir (?) på Mallorca våren 2014


Sunnanrittet 2013. En (over)ivrig arrangør fikk lånt sykkel fra Steinkjer CK da Tine ga beskjed om at sykkelen hennes sto på verksted etter Birken og at hun ikke hadde noe å sykle på. 29'eren var i alle fall ikke for liten :-)

Comments