Nyheter‎ > ‎

Intervju med Sunnanrittprofiler del 17: Per Johan Fenstad

posted Aug 28, 2013, 12:32 PM by Sunnanrittet SunnanCK

Bli bedre kjent med Fosen-syklisten Per Johan!

Dagens Sunnanrittprofil er 39 år, bor i Stadsbygd og ikler seg den flotte gule Fosen SK-drakten når han sykler ritt. Og det skjer ofte. Han ble påmeldt nr. 100 til årets Sunnanritt og takket heldigvis ja til premien: Å bli intervjuet på hjemmesiden vår. Det må nevnes at han har en søster, Tove Fenstad, som også er en habil syklist. I 2011 sto de for en aldri så liten søskenbragd da de begge vant vårklassikeren Fosen terreng.

Han har en forsiktig målsetning foran årets Sunnanritt, men her har vi en følelse av at han har tatt visse taktiske hensyn i intervjuet... Spørsmålene er: Kommer den selverklærte "slowstarteren" til å varme opp som aldri før og satse på å være først opp til løypas toppunkt ovenfor Brannheia Villmarksleir? Har han planer om å jekke ned sykkelvenner fra Trondheim som så og si har lovet å dominere rittet? Og får han med seg søsteren til å utfordre Hege Galguften og de andre i Sunnanrittet? Den som kommer til Ellerås den 7de september får se...

Hva holder du på med når du ikke sykler?

Samboeren min Vivi og jeg bruker mye av fritiden på oppfølging av barna våre, Peder og Amalie. De er aktive med langrenn, fotball, friidrett og Tae Kwon-Do. Jeg bruker også mange timer i løypemaskin om vinteren for vårt lokale idrettslag. Ellers så er det en del verv i lag og organisasjoner som tar litt tid. Jeg prøver også å få tid til å dra på jobb sånn omtrent hver ukedag hos PMC Cylinderservice AS i Rissa.

Hvorfor driver du med sykling?

Jeg har alltid drevet med en eller annen form for idrett, Som barn drev jeg aktivt med langrenn, i tillegg til at jeg var innom fotball, friidrett, hopp/kombinert og Tae Kwon-Do.

Når begynte du med sykkelsport?

Jeg har brukt sykkel så lenge jeg kan huske. Etter at jeg kjørte følgebil for søsteren min Tove i Styrkeprøven 2000 ble jeg bitt av basillen og investerte i racer. Jeg var så heldig at jeg kom i kontakt med noen flotte typer i sykkelmiljøet i TVK og i CK Victoria som ga meg inspirasjon til videre trening og utvikling.

Fortell litt om din erfaring med Sunnanrittet:

Her er jeg førstegangsdeltager så jeg har ikke så mye å bidra med, men det jeg har hørt om rittet er bare positivt.

Hvordan har du forberedt deg til årets sesong?

Jeg prøver å få kjørt mye mengde og styrketrening gjennom tidlig høst og vinter, går mye på ski og har lange løpeturer. Slyngetrening har bidratt positivt for min del. Og så sykler jeg til og fra jobb hele året ca 30 km tur/retur.

Hva har målet ditt for sykkelåret 2013 vært?

Målet var å gjøre det litt bedre en 2012 sesongen, noe jeg klarte. Jeg har det samme målet for også for neste sesong; dvs. å gjøre det bedre enn i år.

Hva er målet ditt med årets Sunnanritt?

Jeg vil gjøre en så bra figur som mulig. Det er mange sterke ryttere som stiller, så jeg regner med det blir stor fart fra start av.

Hva er din beste og svakeste side som syklist?

Styrken er på flatene og i slakke stigninger, svakheten er i bratte bakker og i krevende terrengpartier, samt at jeg også er en "slowstarter".

Har du noen tips til andre som vil sykle turritt, men som ikke har prøvd det før?

Still til start med åpent sinn; du finner alltid noen du kan sykle sammen med underveis.

Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet?

Jeg har fått en drøm oppfylt allerede og det var lagseieren under den store styrkeprøven i 2010 med CK Victoria og lagkaptein Trond Kattem. Vi slo SK Rye med hele 4 min. Ellers er det vel slik at jeg neppe kan drømme stort lengre i.o.m. at jeg nærmer meg 40 - bør man ikke snart begynne å våkne da? Men jeg er heldig og takknemlig for at jeg får så god støtte fra samboeren og barna mine og derfor er det håp om at jeg kan fortsette med sykling i mange år fremover!
Per Johan på Sykkelenern 2013.

Samboeren Vivi, med Amalie og Peder på Høgskjæret med utsikt over Stadsbygd.
Peder, Amalie og Per Johan, på Blåheia i Rissa.
Comments