Nyheter‎ > ‎

Intervju med Sunnanrittprofiler del 16: Erik Wammer

posted Aug 20, 2013, 1:09 PM by Sunnanrittet SunnanCK   [ updated Aug 21, 2013, 2:00 AM ]

Møt Erik Wammer (41) - en tidligere bokser som elsker smerte, og som fant ut at sykling var midt i blinken!

Erik sykler for Nidaros SK / Team Intersport Gigant Lade og bor i Trondheim. Han har deltatt hvert år i Sunnanrittet og er svært opptatt av trening og sykling. De siste årene har han lagt ned en stor innsats og det begynner han å få uttelling for. Erik og teamet har mye å forsvare fra tidligere deltagelse i Sunnanrittet. I 2012 vant Erik klassen M40-49, mens Arne Inge Hangerhagen syklet raskest av alle. Eriks bror og lagkompis Øystein har også gjort det bra i Sunnanrittet, med andreplass i klassen i 2011 og fjerdeplass i 2012. Erik og Øystein er påmeldt i år også, og per 19. august har teamet i tillegg meldt på Carl Georg Schult Jessen (se tidligere intervju), samt Roar Berg og Trond Erik Wold; alle meget habile syklister. Det blir spennende å se om de klarer å nå det uttalte målet om å dominere Sunnanrittet 2013!

Hva holder du på med når du ikke sykler?

Jeg løper, trener litt styrke og går på ski om vinteren. Det blir mye trening. Dessuten har jeg tre gutter som trener en del og som jeg må følge opp. 

Hvorfor driver du med sykling?

Jeg har alltid konkurrert, og jeg elsker å presse meg, konkurrere og å trene. Som ungdom og junior var jeg Norgesmester i boksing. I voksen alder drev jeg også med ulike former for kampsort og konkurrerte. Etter at jeg kom i tredveårsalderen innså jeg at jeg burde gå over til noe som ikke var så tøft for kroppen. Da ble det sykkel.

Når begynte du med sykkelsport?

Jeg syklet de første rittene mine på 90- tallet en gang, men det er først de siste 4 årene at det har vært jevnlig og med struktur.

Fortell litt om din erfaring med Sunnanrittet:

Nå er det tredje gangen jeg skal sykle rittet. Jeg syns det er godt organisert, morsomt og at det representerer sykkelglede. Dette med å starte og komme i mål på en gård, afterbike osv, bidrar til å gjøre det til en flott opplevelse. I tillegg synes jeg det er viktig å støtte opp om lokale ritt med å delta. 

Hvordan har du forberedt deg til årets sesong?

Satsingen mot årets sesong startet 1. november i fjor. Over vinteren ble det noen skirenn. Vårens høydepunkt og kanskje det viktigste i forhold til sesongen var å få 9 dager med sykling på Mallorca.

Hva er målet ditt for sykkelåret 2013?

I år har jeg ikke noen spesielle mål, annet enn å gjøre det bra på de fleste rittene som jeg deltar i. Jeg har nådd målet mitt om å kjøre bra på Trondheimsfjorden Rundt (red. anm: 5. plass i klassen, bare 3 minutter etter Maxim Golev som ble vinner uansett klasse av dette 200km lange rittet). Så får vi se om det kanskje blir Ultrabirken.

Hva er målet ditt med årets Sunnanritt?

Jeg vil forsøke å forsvare plasseringen i klassen fra i fjor. For teamet sin del håper jeg alle kommer innenfor topp 10.

Har du noen tips til andre som vil sykle turritt, men som ikke har prøvd det før?

Det er ikke å si annet enn at du bare må gjøre det og kose deg med deltagelsen. Så kan man heller sette seg mål om å forbedre tida til neste år.

Glad gjeng med ny rekord på Jonsvannsrunden i juni i år, Erik nr. 5 fra høyre.





Mallorca, våren 2013. Offisielt omtales vel dette som "guttetur", eller "sykkelferie", da det visstnok skal være mer stuerent enn begrepet "treningsleir", når man er  familiefar i 40-åra...



Fra Eriks FB-side: "Her er vår nyinvestering. Flott sak. Men det viktigste: NÅ ER DET FRITT FRAM FOR MIN GT ZASKAR CARBON TEAM TIL MANGE LAPPER SMÅ." Et annet sted på siden fremgår det at den lykkelige hesteeieren forfekter prinsippet om 1 sykkel på deg = 1 hest på meg. 2 sykler på deg, 2 hester på meg, osv. Sykling kan fort bli en dyr hobby.
Comments