Nyheter‎ > ‎

Intervju med Sunnanrittprofiler del 15: Frank Remy Breivikås

posted Jul 3, 2013, 9:11 AM by Sunnanrittet SunnanCK
Bli bedre kjent med en ekte Steinkjer-rocker!

Frank Remy (42) er kanskje mest kjent som vokalist i kultbandet Hat. I euforien etter bandets suksesskonsert på Steinkjerfestivalen 2013 takket han ja til invitasjonen om å bli med på rittet. Siden han er spinninginstruktør på Steinkjer 3T kan også påmeldingen være et utslag av  halvfrekke utfordringer til byens gyminstruktører fra en av driverne av et vist fjøsgym på Ellerås. Rittkomiteen applauderer Frank Remy for hans uhøytidelige pågangsmot både på scenen og på sykkelsetet - dette er virkelig et eksempel til etterfølgelse!

Hva holder du på med når du ikke sykler?

Først og fremst jobbing. Jeg er avdelingsleder ved stiftelsen Rostad Ungdomsheim. Jeg har vært der siden 1994 og brenner sterkt for ungdommer som har ekstra utfordringer i livet sitt. Fotball er en lidenskap, men nå på bedriftsidrettsnivå. Ellers er jo musikken viktig; jeg spiller trommer i to band, i tillegg til at jeg også har sunget litt i et forholdsvis ukjent band fra Steinkjer som av alle ting heter "Hat". Et band som vi startet som fjortiser.... Dessuten er dykking en artig hobby som jeg dessverre får for liten tid til.

Hvorfor driver du med sykling?

Jeg er mosjonist og så jobber jeg på 3T som spinninstruktør.

Når begynte du med sykkelsport?

Jeg driver strengt tatt ikke med sykkelsport, men har en sykkel fra 1989 som jeg bruker dels til trening og dels til transport til og fra arbeid og som jeg har tenkt å sykle rittet med.

Fortell litt om din erfaring med Sunnanrittet

Jeg har ingen erfaring med Sunnanrittet og heller ikke med andre ritt.

Hvordan har du forberedt deg til årets sesong?

Jeg har ikke forberedt meg til noen sesong, men jeg trimmer litt jevnt hele året. Den dagen jeg skifter kostholdsplan blir jeg syltynn!

Hva er målet ditt for sykkelåret 2013?

Nye sykkelsko.

Hva er målet ditt med årets Sunnanritt?
 

Jeg skal gjennomføre med glans og bevise at man ikke trenger verdens beste utstyr for å få en god plassering. Og så skal jeg selvsagt slå masse folk som er laaaaangt under min matchvekt...

Hva er din beste og svakeste side som syklist?

Den beste siden er at når jeg først har blitt varm så kan jeg bare kjøre på som en maskin i mil etter mil. Den svakeste er vel at jeg blir sjelden varm...

Har du noen tips til andre som vil sykle turritt, men som ikke har prøvd det før?

Ja det må jo være at utstyr ikke betyr alt! Du trenger ikke utstyr i 30.000-klassen for å være med. Videre så tenker jeg at dette er en sosial greie og at den tøffeste konkurrenten er deg selv.

Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet?

Slå Rune Østgård på hjemmebane med gammelsykkelen min!

Steinkjerfestivalen 2013: Hat spiller for mer enn 2.000 personer på Oftenåsen. Vokalisten for anledningen i kledelig Sunnangrønt. 
Tøff downhill syklist på tur opp (ja du er vel på tur opp; ikke ned her, F.R.?) med heisen i Åre.

Franks fartsmaskin fra 1989. Han sier selv: "Tru det e DBS. Fantastiske bremseklossa fra Biltema. Slitt krank med ulyd og tilårskomne hybrid-dekk."


Comments