Nyheter‎ > ‎

Intervju med Sunnanrittprofiler del 13: Kenneth Karlsen

posted May 24, 2013, 12:44 PM by Sunnanrittet SunnanCK
Bli bedre kjent med rittmester Kenneth!
Trebarnspappaen Kenneth er oppvokst på Sunnan og for andre året på rad leder han komiteen som forbereder og arrangerer Sunnanrittet. Han var med på å stifte klubben i 2011, men syklet Birkebeinerrittet i klubbdrakten lenge før klubben ble formelt registrert. Når funksjonærene stresser med å få på plass de siste forberedelsene er Kenneth rolig som skjæra på tunet. Yrkeserfaring som befal og politi, og frivilligerfaring som logistikkansvarlig for Steinkjer-festivalen, gir god ballast når han skal styre mannskapene og stå til tjeneste for ryttere og publikum.

Hva holder du på med når du ikke arrangerer Sunnanrittet?

Til daglig jobber jeg som HMS-ansvarlig i Veidekke. Nesten alt av fritiden går med til aktivitetene til barna, og oppfølgning av dem.

Fortell litt om din egen interesse for sykling:

Interessen for sykkel har alltid vært der, men tok ordentlig av da TV2 begynte å sende Tour de France tidlig på 2000-tallet. Jeg begynte ikke å bruke sykling som treningsform før jeg ble rammet av 40-årskrisen - for da måtte jeg selvsagt melde meg på Birken. Før det var sykkel ett fremkomstmiddel til og fra trening og jobb.

Fortell litt om din erfaring med dugnadsarbeid og andre frivillige arrangementer:

Når det gjelder dugnadsarbeid er jeg vel en av mange som alltid stiller opp, og som fokuserer på det sosiale fellesskapet som oppstår. Og det er en av de sterkeste sidene til Sunnanrittet; engasjementet, smilet og gleden til de frivillige!! Det tror jeg rytterne merker i form av god service, blide ansikter og upåklagelig stemning. For oss som arrangerer er arbeidet gjennom året også viktig, og det er ikke alltid det er like stor fremdrift i alle møtene. Vi har mange gode historiefortellere og idemakere som gjør frivilligarbeidet i Sunnanrittet til kvalitetstid!

Fortell litt om din erfaring med Sunnanrittet og hvorfor du er med på dette:

Jeg har hvert år vært formelt ansvarlig som rittleder, med særlig ansvar for sikkerheten i løypa og dermed også merking. Som i 2012 er jeg i år også leder av rittkomiteen. Det betyr at jeg egentlig har en finger med i alt som foregår, men det er så mange dyktige og engasjerte mennesker i Sunnarittet så det er ikke akkurat vanskelig å være ansvarlig. Grunnen til at jeg er med og arrangerer Sunnanrittet er gleden over å få til noe positivt sammen med venner og bekjente. Det er også et stort pluss at arrangementet bidrar til at folk blir kjent med vakre Sunnan!

Hvordan står det til med din egen trening ?

Takk for at du spør..... Neste spørsmål?

Hva er målet ditt for mosjonsåret 2013?

Jeg hadde ikke noe mål med mosjonsåret 2013, men etter en flott sykkeltur i løypa til Tour of Inderøy, tror jeg mosjonsåret 2013 bør brukes til å forberede deltagelse og debut i Sunnanrittet 2014.

Hvilke håp har du for årets Sunnanritt?

Sikkerhet er viktigst og derfor håper jeg først og fremst at Sunnanrittet 2013 blir avviklet uten at noen skader seg. Dernest håper jeg at så mange som mulig melder seg på, tar turen hit og opplever den flotte traséen og trivelige atmosfæren som rittet har.

Har du noen tips til andre i forhold til å se på eller hjelpe til på Sunnanrittet?

Jeg oppfordrer alle som har lyst til å sykle til å melde seg inn i Sunnan CK. Det er en klubb hvor det sosiale blir dyrket, og hvor vi aksepterer det nivået som vi har. Og hvis man vil får man ta i ett tak på Sunnarittet; vi trenger alle innspill og krefter for å gjøre Sunnanrittet til et så bra ritt som mulig

Har du en hemmelig drøm om å få gjort noe spesielt på sykkelsetet? I tilfelle hva?

De er vel ikke så hemmelige, men jeg kunne i likhet med mange andre ha tenkt meg å sykle en av fjelletappene i Tour de France, bare for å forstå bedre hvor ekstrem idretten kan være. Som gutt hadde jeg en drøm om å sykle fra Steinkjer til Vesterålen, men jeg fikk ikke lov  fordi jeg var for ung. Nå er vel ikke det noen unnskyldning jeg kan bruke lenger; men kanskje jeg kan gjennomføre det med innlagte etapper på Kystriksveien? Jeg har iallfall lyst til å oppleve naturen også fra sykkelsetet.

Avslutningsvis vil jeg benytte anledningen til å ønske alle ryttere, hjelpemannskap og frivillige en god sykkelsesong og vel møtt til Sunnanrittet!

Rolig rittleder inntar en kjapp kopp kaffe og en matbit mens han instruerer mannskapet per telefon før startskuddet går for Sunnanrittet 2012


Kenneth forener det sportslige med det sosiale; her sammen med Anders Råen fra en tur med guttegjengen Sunnan 29,9 på skiferie i Val Thorens, Frankrike i 2012.

Funksjonærer og rittleder snakker med Kjetil Vatne og Vegard Rangul som nettopp har kommet i mål i Sunnanrittet 2012.
Comments