Nyheter‎ > ‎

Intervju med Sunnanrittprofiler del 12: Frederik Asp

posted May 8, 2013, 9:31 AM by Sunnanrittet SunnanCK   [ updated May 10, 2013, 1:21 AM ]
Møt Birkenveteranen som er arrangørklubbens alibi når det gjelder pedalkraft!

Frederik (41) har lenge vært en ivrig syklist og de siste sesongene har han virkelig begynt å få dreis på sakene. I 2012 lyktes Sunnan CK med å få han til å melde overgang til klubben vår. Det må ha vært en lykkelig oppskrift også for han for allerede samme år perset han på Birkebeinerrittet (3:22). Kikker man på Merida Rittranking forstår man raskt at Frederik er glad i Sunnanrittet; det er ingen andre ritt han har deltatt i som har gitt han like god poengscore. Gi full gass Frederik!

Hva holder du på med når du ikke sykler?

Jeg jobbber som innrednings- og møbelsnekker ved Steinkjer Trapp og Innredning. Jeg er samboer med Nina og vi har to aktive jenter Ømjer (7) og Tuva (10) så det blir travle dager.

Når begynte du med sykkelsport?

Jeg kjøpte min første sykkel på Sivertsen Sport i 1996; en DBS Intruder med stiv gaffel. I 1999 deltok jeg på Birkebeinerrittet, som var mitt første sykkelritt. Senere har jeg deltatt hvert gang med unntak av ett år. Etterhvert har det blitt en del andre ritt også.

Fortell om din erfaring med Sunnanrittet.

Sunnanrittet er en hyggelig avslutning på rittsesongen. Det gir også en fin unnskyldning for å trene etter Birken. Løypen er suveren - alle som har litt treningsgrunnlag kan gjennomføre med stil. Samtidig er den krevende nok for de beste. Arrangøren gjør en kjempeinnsats for å skape en god ramme rundt rittet.

Hvordan har du forberdt deg til årets sesong?

Det har vel strengt tatt blitt litt mindre forberedelser enn planlagt. Jeg byttet ut noe rullesykling med løping på tredemølle. I tillegg har jeg forsøkt å trene litt generell styrke. Det ble noen skiturene, men da mest med familien og masse Kvikk Lunch i sekken.

Hva er målet ditt for sykkelåret 2013?

Hovedmålet mitt er å ha det gøy på sykkelsetet. Og så skal jeg sykle fortere enn i fjorårssesongen, men med mindre trening!

Hva er dine beste og svakeste sider som syklist?

Tidligere likte jeg lange motbakker. Men så kom vinteren og for en uke siden deltok jeg for første gang på Fosen Terreng. Løypa gikk opp og ned hele tiden og nå er jeg ikke like sikker lenger på at jeg liker motbakker så godt... Min svakeste egenskap er vel at jeg mangler noe kjørestyrke på flatene.

Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet?

Jeg drømmer om å delta i etapperittene Trans Alp og Offroad Finnmark

Har du noen tips til andre som vil sykle turritt, men som ikke har prøvd det før?


Turritt er gøy! Sørg for å ha en godt vedlikeholdt og tilpasset sykkel, bruk den ved jevne mellomrom, meld deg på og gi gass. Det kan være smart å øve litt på å sykle sammen med andre før du skal sykle i felt i turritt for første gang. Om du i tillegg er i stand til å fikse en punktering så er du mer enn godt nok forberedt!Godt driv i Flyktningerittet 2012Frederik med sin stolte ganger, Scott Scale RC.Frederik og Rune etter årets første gjennomkjøring av deler av Sunnanrittløypa .Vått, tøft og tungt - med andre ord en helt perfekt treningsøkt!
Comments