Nyheter‎ > ‎

Intervju med Mia Govasmark

posted Jun 3, 2017, 8:23 AM by Sunnanrittet SunnanCK
Det siste intervjuet før årets ritt er med den tidligere langrennsjenta Mia Govasmark fra Steinkjer. Hun er født i 1994 og sykler for Steinkjer CK. Mia er fersk i rittsammenheng, men hun er ei tøff jente som elsker å trene.

Hva holder du på med når du ikke sykler?

Nå for tiden jobber jeg en del. Ellers er jeg veldig glad i å være ute og i aktivitet. Jeg går en del på ski/rulleski, løping, kajakk og turer i fjellet.

Når begynte du med sykkelsport?

Jeg har alltid likt å sykle. Sparte til landeveissykkel i 6. klasse på barneskolen og har syklet noen turer hver sommer, men har ikke trent veldig mye på sykkel før i år. Kjøpte meg terrengsykkel i fjor sommer og stilte til start på Birkebeinerrittet like etterpå.  For noen uker siden byttet jeg ut den ti år gamle landeveissykkelen til en ny og bedre sykkelen (etter alt for mange unnskyldninger for ikke å bli med på ritt).

Hvorfor driver du med sykling?

Jeg elsker å trene og skulle gjerne gjort det hele tiden. Fordelen med sykling er at det er svært skånsomt for alle ledd. Mens jeg drev med langrenn sleit jeg med skader i både knær og rygg, noe jeg ikke har kjent noe til på sykkelen.

Jeg savnet trening og konkurranser etter jeg sluttet med langrenn i 2015. Da jeg fant ut at det var et sykkelmiljø i Steinkjer måtte jeg bare slenge meg med. Jeg ble overtalt til å stille til start på Hemnerunden i Trondheim. Jeg reiste til Trondheim to dager før rittet og kjøpte meg ny sykkel og har ikke angret et sekund! Rittet gikk overraskende bra, og jeg har bare blitt mer ivrig etter dette og deltatt på flere ritt, noe som både er morsomt og sosialt. Og så er det mange hyggelige folk i sykkelmiljøet!

Arrangeres det noen sykkelritt i nærområdet ditt som du vil fortelle litt om?

Nå er jeg ganske ny i sykkelsporten, men Steinkjer CK arrangerer festivalrittet Oftenåsen opp 24.juni. Et nytt og spennende ritt som jeg tror kan by på supergod stemning og stive bein! Rittet går fra Steinkjer sentrum til toppen av Oftenåsen, Steinkjers mest populære toppturmål. Ikke et veldig langt ritt, men det går oppover! Gratiskonsert i regi av Steinkjerfestivalen på toppen. Dette tror jeg blir bra, med masse publikum og forhåpentligvis mange deltakere.

Hva er ditt beste minne som deltager i sykkelritt?

Å krysse mållinjen på mitt hittil siste sykkelritt, Victoriarunden. Pinne stiv i første motbakke og datt av 100m etter start. Syklet alene de siste 7 av 12 milene i pissregn og vind. Har aldri før vært så glad og fornøyd med å komme i mål.

Hva er målet ditt for sykkelåret 2017?

Å få mange fine, herlige timer på sykkelen og delta på masse ritt i nærmiljøet. Skal også perse på birkenJ

Hvordan har det gått så langt med syklingen i 2017?

Jeg har vel hatt mine oppturer og nedturer.

Hva er målet ditt med årets Sunnanritt?

Null velt!

Hva er din beste og svakeste side som syklist?

Min beste side som syklist er nok at jeg elsker å trene. Å dra ut på trening er aldri et ork.

Min svakeste side er nok også at jeg elsker å trene. Jeg glemmer at kroppen trenger hvile for å restituere seg godt og at totalbelastningen kan bli stor i perioder med mye jobb.  Trodde jeg hadde lært av gamle feil; at det er lurt å ta hvile før man kjører den helt i senk, men den gang ei..

Har du noen tips til andre som vil sykle ritt, men som ikke har prøvd det før?

Det er bare å bestemme seg og stille til start. I de fleste turritt finner man som regel noen som sykler i sitt eget tempo. Det fine med sykling er at det passer for alle. Når man først har tatt det steget og deltatt på ett ritt, kan jeg nesten garantere at det blir flere.

Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet?

Det er vanskelig å si. Jeg har akkurat startet, men hadde selvfølgelig vært morsomt å stille til start på Norges Cup en gang i fremtiden og gjøre det greit. Trondheim og studier venter fra høsten av så får se hva som skjer fremover. Jeg tar det som det kommer.  
Sykkelselfie fra 17.mai 2017


Happy girl fra glansdagene med ski på beina.


Comments