Nyheter‎ > ‎

Intervju med Magne Bergslid

posted Jun 1, 2017, 12:28 AM by Sunnanrittet SunnanCK   [ updated Jun 1, 2017, 12:36 AM ]
I Sunnanrittets intervjuserie har vi kommet frem til Magne Bergslid fra Spillum. Magne begynte med sykling som 50-åring, i 2013 og er medlem i en av regionens mest aktive sykkelklubber, Namdal Sykkelklubb. Som ansatt i Statskog har han også blitt med i komiteen som arbeider med det nye rittet Gran Fondo Strade Statskog som går mellom Steinkjer og Namsos den 19.8.2017.

Hva holder du på med når du ikke sykler?
Da følger jeg blant annet opp ungene i deres fritidsaktiviteter, samt at det blir en del turer med familien. Vedlikehold av hus og hage tar en del tid og i tillegg er jeg kasserer i to frivillige organisasjoner.

Når begynte du med sykkelsport?
Jeg reiste meg opp av sofaen og startet med sykling i juni 2013. Da hadde jeg ikke syklet noe særlig siden jeg var 16 år (snart 54 år nå).

Jeg begynte med sykling da Statskog (min arbeidsgiver) ble hovedsponsor for Birken. Arbeidsgiver la godt til rette og oppfordret til deltagelse i Birken-arrangementene. Flere kolleger ble med, og jeg fikk også lyst til å prøve.

Jeg kjøpte en hybrid i juni og startet trening til Birkebeinerrittet. Det har vært en helsebringende, sosial og givende sport. Jeg opplever sykling som skånsomt for kroppen og ryggplagene har forsvunnet.

Jeg syklet bare terrengsykkel de to første årene, før jeg kjøpte en  rimelig treningsracer i fjor og ble med på klubbtreninger på racer. For meg er sykling skjerpende, artig og veldig sosialt.

Hvorfor driver du med sykling? 

 Det er flere grunner til det:

Det en herlig sport med sammensatt formel for å lykkes. Det er ikke alltid den som er i best form som vinner.

Jeg får trent sammen ved gode kollegaer og venner.

Det er variert trening med styrke, kondisjon ulik intensitet i studio, på terrengsykkel og racer.

Jeg har opplevd fremgang med gradvis bedre resultater og økt livskvalitet


Arrangeres det noen sykkelritt i nærområdet ditt som du vil fortelle litt om?

I år er det det nye rittet Granfondo Strade Statskog mellom Steinkjer og Namsos som er det mest spennende. Rittet er på 100 km med fellesstart i Steinkjer lørdag 19. august kl 10.00 og målgang på kirketrappa under Namsos-martnan. Løypetraseen inn til Namsos går bl.a. på det gamle jernbanesporet og opplyste tuneller. Dette blir spektakulært! Rittet har bare 200 plasser, der 2/3 allerede er fylt opp. Om du melder deg på raskt blir du også med i trekningen av to sponsorturer til Arctic Race of Norway i august til en verdi av kr 12.000.- Du kan melde deg på her: https://signup.eqtiming.no/?Event=granfondo

For min egen del er også dette rittet en perfekt oppkjøring til Birken. Mange av mine sykkelkompiser prioriterer Statskogrittet fremfor Birken i år, pga. at det er nytt og spennende og tar bare en dag, til forskjell fra Birken, som tar ei langhelg.

Hva er ditt beste minne som deltager i sykkelritt?

Det ferskeste positive minnet er når jeg deltok på kortdistansen i Namsen Rundt den 21. mai.

Jeg overrasket meg selv da, trodde jeg skulle bli lett match i spurten, men klarte faktisk å bli nr 3.

Hva er målet ditt for sykkelåret 2017?

Hovedmålet mitt i år er å gjøre en så god prestasjon som mulig i Statskog-rittet og klare merket i Birken. Det blir min 4. Birken-deltagelse. Tidligere har jeg forbedret persen med ca 20 min hvert år. I fjor var jeg 4 sek. unna merkekravet.

Hvordan har det gått så langt med syklingen i 2017?

Veldig bra og i tråd med målsetningene. Trener i snitt 3 ganger i uka. Om vinteren trener vi litt styrke og spinning på Træn i Namsos og på rulla hjemme. Utesesongen startet med en uke på Mallorca i slutten av april, der vi syklet ca 80 mil landevei. Nå varierer jeg mellom racer og terrengsykkel. Både fellestreninger i Namdal SK og egne turer.

Hva er målet ditt med årets Sunnanritt?

I fjor fullført jeg på drøyt 1:43. I år vil jeg være veldig fornøyd om jeg kommer under 1:40.

 

Hva er din beste og svakeste side som syklist?

Beste side: Utholdende over tid og rimelig god i bakkene.

Svakeste side: Terrengpartier og spurter.

 

Har du noen tips til andre som vil sykle ritt, men som ikke har prøvd det før?

Sørg for at du har en komfortabel sykkel som er egnet for litt variabel bruk i starten. Avtal å sykle sammen med noen andre, som er omtrent på ditt nivå. Sykling kan være veldig sosialt. Sørg for å ha det bra underveis i treningen.

Vær tålmodig! Å bygge sykkelmuskulatur tar tid.


Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet?

I år er det å cruise inn til en tid i Birken godt under merkekravet.

I framtida drømmer jeg om å beherske sti- og terrengsykling.

Jeg tenker også litt på å gjennomføre styrkeprøven et år.


Stolte Namdalinger på treningsleir i Spania (Magne til høyre, Geir Staldvik til venstre).
I skrivende stund er det påmeldt 138 syklister til Strade Statskog. Rittet er 100 kilometer langt og går på asfalt og grus. Traseen går innom Sunnan, videre om Vellamelen og fjellveien i Bangdalen og har målgang på selveste martnaslørdagen i Namsos. Meld deg på her.
Fra Sunnanrittet 2016,
ved passering Åsan Østre.
Comments