Nyheter‎ > ‎

Intervju med Kristine Svendsen

posted Aug 25, 2016, 10:56 AM by Sunnanrittet SunnanCK   [ updated Aug 26, 2016, 12:42 PM ]
Neste syklist ut er Verdalsjenta Kristine, som farer land og strand i sin rosa Steinkjer-drakt for å få stadig nye sykkelopplevelser:

Navn: Kristine Svendsen

Fødselsdato: 23.02.78

Klubb: Steinkjer CK

Bosted: Steinkjer


Hva holder du på med når du ikke sykler?

Jeg jobber som distriktssekretær i LO. Jeg har ansvarsområdet i Nord-Trøndelag og jobber tett med LOs forbund og foreninger. Mye handler om å fremme LOs syn på samfunnsutviklingen og skape et godt arbeidsliv og god utdanningspolitikk i fylket. I tillegg ønsker jeg å være en pådriver for god folkehelse og for at det skal finnes muligheter for alle. Jeg er gift og vi har til sammen fem barn som vi liker å lage god mat sammen med og ha fine opplevelser med, både som supporter på fotballbanen. Det er viktig å støtte opp om deres interesser både innen utdanningsvalg og fritidssyssler.


Når begynte du med sykkelsport?

Jeg begynte å trene på sykkel høsten 2013 og deltok på mitt første ritt på Tour of Inderøy i 2014.


Hvorfor driver du med sykling?

Det gir en fin avkobling fra hektisk hverdag. Det mest spennende er naturopplevelser i forbindelse med terrengsykling. Jeg liker nye utforsdringer. I år er første året på landeveissykkel, men fortsatt er terreng favoritten.


Arrangeres det noen sykkelritt i nærområdet ditt som du vil fortelle litt om?

Jeg har vokst opp på Stiklestad, og synes at Olsokrittet er et fint ritt der det kreves litt teknisk ferdigheter i terrengparti. Det kunne gjerne vært større deltagelse på dette rittet.


Fortell litt om din erfaring med Sunnanrittet:

Det har en krevende løype, men det er et veldig bra ritt med variasjon i løypa og god stemning både ved start, under veis i rittet og ved ankomst. Et sosialt arrangement. Godt merket løype. I 2015 kom jeg desverre ikke i mål etter et fall, men jeg fikk ingen skade som satte meg ut av trening.


Hva var målet ditt for sykkelåret 2016?

Jeg har et ark på kjøleskapet med tidene fra 2015, og har i år satt nye mål med forbedring.


Hvordan har det gått med syklingen i 2016?

Jeg har nådd alle målene med god margin. Jeg har hatt fine treningsrunder med mange hygglige folk, noe som øker motivasjon til å fortsette. Nytt av året ble Sjusjørittet, et fint ritt der jeg også ble fornøyd med resultatet.


Hva er målet ditt med årets Sunnanritt?

Jeg har satt meg en tid som jeg skal være inne på, men mest av alt gleder jeg meg til å delta og å komme inn på sykkelen til mål uten fall:) Jeg har også et mål om å sykle opp Gammelleinslia dersom føret er bra.


Hva er din beste og svakeste side som syklist?

Jeg har blitt bedre i terrengpartiene og tråkker bra til i motbakker. Det jeg kan bli bedre på er i lettere partier.


Har du noen tips til andre som vil sykle ritt, men som ikke har prøvd det før?

Kast deg ut i det. Det er mange som deltar på treninger og de bør prøve seg på et ritt. Jeg håper speiselt at flere damer kan være med å delta.


Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet?

Jeg og mannen min Geir syklet inn til Gjevsjøen i sommer og det var en veldig fint tur. Jeg har vel en liten drøm om å sykle en tredagers tur over et fjellparti en eller annen plass i landet.

 


Rule #9
If you are out riding in bad weather, it means you are a badass. Period.
(Det er nok særlig viktig for syklister med rosa klubbklær.)Rule #4 
It’s all about the bike.


Av og til er Kristine klar for å bryte regel nr. 4...


Comments