Nyheter‎ > ‎

Intervju med John Walter Larsen

posted Aug 23, 2015, 8:19 AM by Sunnanrittet SunnanCK   [ updated Aug 23, 2015, 11:36 AM ]

Navn: John Walter Larsen
Fødselsdato:10.april 1944
Klubb: Nessegutten
Bosted: Levangernesset

Hva holder du på med når du ikke sykler?

Pensjonisttilværelsen har nok ført til litt annen døgnrytme og litt latere dager. Har tid til å nyte en rolig frokost med kaffe og papiravis (må jo det etter 40 år på Fiborgtangen!). Som fagmann siden 1960 (elektriker og el.ing.) og stor interesse for øvrige håndsverkfag har jeg med glede vært både rådgiver og håndverker for barn, barnebarn m/flere, både før og nå. Til dels større oppgaver, og som fremdeles pågår.

Er for tiden også opptatt med et stiprosjekt (langs åkerkanter på Nesset) Nessegutten har satt i gang. Her deltar mange ivrige på dugnadene.

Ellers tilbringes mange timer i sykkelboden med vedlikehold av egne og familiens sykler.

 

Når begynte du med sykkelsport?

Kjøpte min første landeveissykkel i 1993 (mener jeg å huske). Gjorde det etter et på år med lite sportslig aktivitet. Dette på grunn av en anket som ikke ville bli god etter en skade. Drev med mosjonsløp og fotball tidligere.

Fiborgtråkket var det første rittet jeg stilte i. Gikk om Frosta og Åsen, fra/til Fiborgtangen i noen år. Følte det gikk såpass greit at det senere ble det noen ganger ‘Fjorden Rundt’. Først fra Steinkjer og senere fra Rørvik. Deltok første gang i ‘Styrkeprøven’ i `98.

Terrengsykkel ble kjøpt i 2001. Første ritt ble Birken i 2003. En litt røffere utgave enn dagens. Litt mer likt Sunnanrittet?

Hvorfor driver du med sykling?

Trives med syklingen, og sykler hele året. Bonusen blir jo at en holder seg i form året rundt. Fint sykkelmiljø for voksene på Levangernesset. 2-3 ganger i uka gjennom sommeren møtes ivrige mosjonister til trening. Artig å være med på dette fine tiltaket i regi av Nessegutten. Blir også en del harde økter også som forberedelse til div. ritt i løpet av sommeren. Liker spenningen og atmosfæren rundt de fleste ritt.


Arrangeres det noen sykkelritt i nærområdet ditt som du vil fortelle litt om?

Tour de Tomtvatnet har jo blitt populært. Rittet er uten teknisk krevende partier. Her kan alle delta som har en sykkel.


Fortell litt om din erfaring med Sunnanrittet

Deltok i 2013. Fin og variert løype. For meg var noe av terrenget ganske krevende, men uten farlige utforkjøringer. Turen gjennom åkeren var tung. Veldig hyggelig afterbike.


Hva var målet ditt for sykkelåret 2015?

Som før å være på sykkelen. Planla å delta i flere lokale ritt. Birken var i år som senere år hovedmålet av ritt.

Hvordan har det gått med syklingen i 2015?

Ble syk i vår, med bronkitt som ikke ville slippe taket. Har syklet nesten like mye som før, men lite med høy intensitet. Blir bare Birken og Sunnanrittet i år. Har ellers hatt et par sydenturer med sykkelen på slep. Fin måte å få sett litt av natur og bebyggelse der en ferdes.

Hva er målet ditt med årets Sunnanritt?

Skal prøve å spare litt på kreftene i år for å se om det er mulig å sykle opp hele den siste bratte kneika.

Hva er din beste og svakeste side som syklist?

Er ikke så redd av meg så det kan gå fort nedover. Bratte motbakker synes å bli bare brattere med åra.

Har du noen tips til andre som vil sykle ritt, men som ikke har prøvd det før?

Behøver ikke være i superform for å delta. Bra med litt øvelse i å sykle med andre, i grupper, som trening.  En god sykkel gir bedre mestringsfølelse. I hvert fall må sykkelen være i god stand.

Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet?

Kanskje ikke de helt store drømmene lenger. Håpet er at kroppen vil fortsette å spille på lag slik at jeg kan fortsette med syklingen, som nå, i flere år framover.


John Walter på Gran Canarias tak - 2014. Turen var på139 km og 2700 høydemeter. (Bilde fra fb-siden hans, med hilsninger hjem til de mange klubbkompisene som samme dag deltok i Sunnanrittet.)


Artig bilde fra fotballspilling i barndommen (John W. øverste rekke nr. 2 fra venstre)

Rittets eldste deltager i 2013 sparket godt i fra seg og klokket inn på vel 1 time og 39 minutter.
Comments