Nyheter‎ > ‎

Intervju med John Peder Thun Langli

posted Aug 31, 2014, 2:40 PM by Sunnanrittet SunnanCK
Kort om dagens sunnanrittprofil:
John Peder Thun Langli er37 år, oppvokst på Søndre Egge i Steinkjer og flyttet til Sunnan for 10 år siden. Han er samboer med Silje, har en datter på 18 og 3 ekstremt aktive gutter på 5, 4 og 1 år.


Hva holder du på med når du ikke sykler?
Etter 17 år med hammer og sag
tok jeg lokomotivførerutdannelse og nå jobber jeg i Baneservice med vedlikehold av jernbanenettet rundt om i landet.


Når begynte du med sykkelsport?
Vi har et godt sykkelmiljø her på Sunnan, noe som medvirket til at jeg i jula 2013 bestemte meg får å legge om treningen.
Etter mange år som snekker begynte kne, armer og rygg å krangle. Tunge vekter ble byttet ut med løping og spinning med mål om å satse en sesong med terrengsykling.


Hvorfor driver du med sykling?
Sykling ble en fin måte å trene på og det er et stort pluss at jeg kan ta med sykkelen på jobb. Sykkel er et genialt transport middel og siden jeg jobber mye natt så har jeg dagene fri og kan ta sykkelen for se meg om i Norges land samtidig som jeg får trent.


Arrangeres det noen sykkelritt i nærområdet ditt som du vil fortelle litt om?
Vi har flere fine ritt i nærområdet. Tour de Inderøy, Snåsavatnet rundt og så avsluttes sesongen med Sunnanrittet.


Fortell litt om din erfaring med Sunnanrittet.
I år deltar jeg for første gang, mens tidligere har jeg vært med på å hjelpe til, noe som belønnes med at man får bli med på dugnadsfesten etterpå.


Hva var målet ditt for sykkelåret 2014?
Før sesongen startet var målet å stille i grei form til Sunnanrittet og gjennomføre på under 2 timer.


Hvordan har det gått med syklingen i 2014?
Det har gått over all forventning. Jeg meldte meg på Tour de Inderøy etter tre uker med trening, deretter ble det Tour de Tomtvatnet, Kanonrittet og Olsokrittet. Jeg var også nettopp med på Kongerittet på Nannestad. Jeg har etter hvert begynnt å få litt fart i bakkene og kommet i litt bedre form etter hvert.


Hva er målet ditt med årets Sunnanritt?
Etter som formen gradvis har blitt bedre, så "flesker jeg til" og sier at målet er å sykle på en tid ned mot 1.30, dersom føret er optimalt og jeg får medvind gjennom heile løypa.


Hva er din beste og svakeste side som syklist?
Jeg kan være litt uberegnelig i felt, og har en tendens til å kjøre i rykk og napp, til irritasjon for de som har syklet i mange år, men det kommer seg vel. Min sterke side er vel viljen til å tyne kroppen på trening og i ritt: man får ingen fremgang uten smerte!


Har du noen tips til andre som vil sykle turritt, men som ikke har prøvd det før?
Jeg anbefaler virkelig sykling; det er et kjempe miljø og man møter mange trivelige folk. Det er lett å få hjelp, både når det gjelder kjøp av sykkel og mht. treningsmetoder. Kommer man seg igjennom de første to ukene med litt vond bak så er det bare å trø på.
Lokfører JP har alt under kontroll. Banerservice sin vedlikeholdsrute for 2015 legges antageligvis opp etter terminlisten fra NCF.


JP er tøff, men neppe tøffere enn toget som han kjører!

A cyclist in the making: Etter målgang på Tour de Tomtvatnet 2014, med klubbkompis Frederik Asp.


Fra Kongerittet 2014. I en tøff 65 km lang løype og med krevende vær- og føreforhold kom han i mål bare 21 minutter etter vinneren av eliteklassen, noe som er meget respektabelt for en kar som bare har noen måneder med sykkeltrening.


Comments