Nyheter‎ > ‎

Intervju med Jannicke Brevik

posted Jul 20, 2015, 3:27 PM by Sunnanrittet SunnanCK
Da sparker vi i gang intervjuserien 2015, med Jannicke Brevik, som allerede har rukket å bli en erfaren deltager i rittet vårt:


Navn: Jannicke Brevik

Fødselsdato: 19.09.76

Klubb: CK Victoria

Bosted: Trondheim


Hva holder du på med når du ikke sykler?

Jeg jobber fulltid som barnevernkonsulent og er mamma til to, i tillegg til ei bonusdatter. Ungene og familieliv fyller jo det meste av tiden utenom jobb.

Når begynte du med sykkelsport?

Jeg syklet mitt første ritt i 2011, etter det har interessen og gleden over å trene på sykkel bare økt. Jeg har trent spinning og brukt sykkelen som fremkomstmiddel siden studietiden.

Hvorfor driver du med sykling?

Jeg har en mann og en svoger som har vært sykkelentusiaster i mange år, det har vært mye sykkelprat og mye trening. Det vekket nok en spire til interesse. Så var det ei venninne som utfordret meg til å sykle Jenterittet på Røros i 2011, noe jeg gjorde med skrekkblandet fryd. Jeg er fryktelig nervøs foran ritt, men DEN FØLELSEN når man kommer i mål, er ubeskrivelig deilig! Du kan trene hardt på sykkel, med mindre sjanse for belastningsskader, du får trene ute i friluft og opplevelsen av fart og spenning gir jo et kjempekick! Jeg trives både med å sykle mange mil på landevei og å knote litt på stier i skogen.

Arrangeres det noen sykkelritt i nærområdet ditt som du vil fortelle litt om?

Jeg har syklet Markatrilleren i Bymarka, et relativt krevende terrengritt. En punktering og mye trøbbel med slangebytte gjorde at opplevelsen og tida ikke ble så god… Kan jo også nevne Stærk på sykkel, et ritt som går hovedsakelig på skogs- og grusvei i Trondheim og Klæbu. Man kan velge korte eller lang løype, passer for alle.  Jeg har ikke prøvd det selv enda…

Fortell litt om din erfaring med Sunnanrittet.

I år blir det 4. gangen jeg deltar. I 2013 kom jeg ikke til mål pga 2 punkteringer, men i fjor vant jeg klassen min. Sunnanrittet er en perfekt avslutning på ritt-sesongen for min del, jeg liker løypa godt. Det er flotte omgivelser, trivelige folk og skikkelig god stemning. Det har en helt egen sjarm å komme i mål på gårdstunet! Det er et sykkelritt jeg anbefaler til alle mine sykkelvenner.

Hva var målet ditt for sykkelåret 2015?

Det må være å bli litt bedre enn i fjor. Håper å kunne perse på både Birken og på Sunnan. Skal sykle Sykkelenern og Pilgrimsrittet også. Håper på mange gode opplevelser på sykkelsetet – og kanskje litt godvær…

Hvordan har det gått med syklingen i 2015?

Har syklet to ritt så langt i år, Jenterittet og Olsokrittet. På sistnevnte vant jeg dameklassen, noe som var veldig artig. Jeg har trent mer landevei og opplever at det har vært nyttig. Jeg trener ikke veldig mye, det er en travel hverdag, men jeg har trent litt mer enn i fjor og litt mer systematisk og målrettet.

Hva er målet ditt med årets Sunnanritt?

Å sykle bedre enn i fjor, kort og godt.

Hva er din beste og svakeste side som syklist?

Jeg presser meg hardt og er blitt flinkere til å disponere krefter og tjene på det å sykle i felt. Jeg er litt pysete når terrenget blir veldig krevende teknisk. Jeg kan også trene mer på å holde tempo på flatene.

Har du noen tips til andre som vil sykle ritt, men som ikke har prøvd det før?

Hopp i det! Det er så mange ulike ritt å velge i. Man kan starte med kortere grusritt, f.eks., så prøve mer krevende terreng og distanser etter hvert. Du vil oppleve at «alle» sykler ritt, alle aldre, fasonger, alt fra eliteutøvere til mer bedagelige mosjonister. Sykkelsporten har rom for alle! 

Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet?

Kanskje jeg sykler Trondheim-Oslo en gang… Tidligere har jeg tenkt; «aldri i verden!», men nå tror jeg det kan bli aktuelt en gang. Ellers drømmer jeg om å kunne dra på en ukes treningstur til sydligere strøk med mannen min.


Olsokrittet 2015; raskeste kvinne!
På Honnstadknyken i Surnadalen, med mannen Øystein Wammer-Pettersen
Fra Jenterittet på Røros, et populært terrengritt som er bare for damer.
Comments