Nyheter‎ > ‎

Intervju med Jakob Steenberg Thompson

posted Aug 18, 2014, 10:56 AM by Sunnanrittet SunnanCK   [ updated Aug 20, 2014, 1:43 AM ]
Kort om dagens intervjuobjekt:
I dag har vi kommet til Jakob Steenberg Thompson, som i år deltar i Sunnanrittet for første gang. Jakob er 41 år og bor i Kvam ved Snåsavatnet. Han er gift med Anne Caroline og sammen har de to aktive gutter. Jakob er en actioninteressert eventyrer med et uovertruffent kondistalent. Med villmannskjøring i tekniske partier som varemerke er det sannsynlig at han kommer til å være raskest i terrengpartiet fra Ellerås og mot Sunnan.

Hva holder du på med når du ikke sykler?
Da jobber jeg som Folkehøgskolelærer på FN-linja på Sund og holder et gardsbruk i stand. På fritiden padler jeg kajakk, går på ski og løper omtrent med samme interesse og innsats som sykling.

Når begynte du med sykkelsport?

Jeg lånte en terrengsykkel på Hovden i Setesdal i 1992. Året etter var jeg ferdig i militæret i Alta og brukte anledningen til en sykkeltur fra Nordkapp til Elverum. Deretter gikk sykkelsporten i bølger med tre Birkebeinerritt som høydepunkt. I det siste av disse, i 2006, satsa jeg en god del og tok merket. Siden den gang har jeg ikke satsa spesifikt på sykling eller deltatt i ritt, annet enn i Snåsavatnet rundt for tre år siden og Åre Extreme Challenge for to år siden, men jeg har sykla en god del.

Hvorfor driver du med sykling?
Fordi det er gøy, fordi det fungerer som transport, fordi det er trening og fordi det er artig med sykler. Sykling gir en frihet til framkommelighet, stor radius, mulighet for å stoppe og til å sanse.

Arrangeres det noen sykkelritt i nærområdet ditt som du vil fortelle litt om?

Jeg har lite erfaring med lokale ritt, men jeg bor rett ved løypa til Snåsavatnet rundt og vil selvsagt anbefale det.

Fortell litt om din erfaring med Sunnanrittet.
Jeg har ønsket å delta de siste to årene, men har prioritert halvmaraton i Trondheim i stedet. Jeg har prøvesykla løypa for et par år siden, og den har jeg tro på.

Hva var målet ditt for sykkelåret 2014?
Å sykle en del og delta på Sunnanrittet.

Hvordan har det gått med syklingen i 2014?
Jeg har løpt mindre og sykla mer enn på mange år, men mye eller kvalitativt god trening har det ikke blitt. Jeg skal sette inn støtet nå snart.

Hva er målet ditt med årets Sunnanritt?
Å ha en fin dag og slå de jeg kjenner.

Hva er din beste og svakeste side som syklist?
Jeg syns sykling er herlig og jeg liker det best når det er litt strevsomt. Jeg er nok ganske seig og henter meg fort inn, men jeg taper litt på manglende rutine og på lite erfaring med å sykle sammen med andre. Jeg drar på, men har også møtt veggen.

Har du noen tips til andre som vil sykle turritt, men som ikke har prøvd det før?

Jeg syns ritt er fint nok, men finn gleden i å bare sykle. Så blir det sikkert artig å sykle ritt også, og da er det håp om at du er på sykkelen igjen ganske fort etterpå og fortsetter å sykle. Prøv også å være uthvilt og forberedt med sykkel som funker og slike ting. Det kan også være kjedelig å trene mye og ikke oppnå resultater pga av at man tar med for liten reserveslange eller et sete som bare står rett opp (begge selverfart).

Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet?
Å trå meg til Pakistan via Tyrkia og Iran og så opp Karakoram Highway til Kina og hjem igjen gjennom Sentralasia.

Jakob leder an på tur opp Finnan i Romsdalen, sammen med sin bror.

Åre Extreme Challenge 2012: Jakob fikk tid til å dusje og skifte før han tok i mot sine grønnkledde konkurrenter...Sykkeltrening i Bangladesh i forbindelse med tur sammen med FN-linja på Sund folkehøgskole.

Comments