Nyheter‎ > ‎

Intervju med Brynjar Nervik

posted Aug 14, 2015, 11:24 AM by Sunnanrittet SunnanCK

Brynjar er sulten på revansje etter fjorårets andreplass i herreklassen - og her kommer et lite intervju med han:

Navn: Brynjar Nervik
Fødselsdato: 5.11.1975
Klubb: Stiftstaden
Bosted: Trondheim

Hva holder du på med når du ikke sykler?

Da er det full rulle med mine to gutter (gutta krutt) på 2 år og 4 år. Ellers er jeg glad i video og bilde. Lager en del filmer, sitter i sene kveldstimer og redigerer filmer. (Red: Her ser du filmen hans fra Sunnanrittet 2014.)

Når begynte du med sykkelsport?

Jeg husker det godt, for den 29.april 2013 tok jeg min første treningstur på sykkel. Med hjelp av en kompis som syklet mye (som jeg ble inspirert av) kjøpte jeg meg en brukt karbonsykkel. Syklet 3 mil, og lå som et slakt i sofaen da jeg kom hjem. Bena ristet og skalv, og det ble vanskelig å sove den natta. Før den tid syklet jeg av og til på jobb med en jernhest på 15 kg, og opplevelsen av å sykle på en 8 kilos sykkel og klikkpedaler var tilnærmet en rusfølelse.

Hvorfor driver du med sykling?

Sykkel gir meg utrolig mye, frihet og nødvendig Brynjartid. I tillegg har jeg et konkurranseinstinkt som hjelper meg å pushe meg både i trening og ritt. Kjenner også at sykkel og trening gir meg mer overskudd i hverdagen. Nevner også at jeg filmer alle mine ritt, synes d er artig å se på i ettertid, samt at flere kan se hvordan et ritt ser ut fra sykkelsetet. 

Arrangeres det noen sykkelritt i nærområdet ditt som du vil fortelle litt om?

Markathrillern i Trondheim er et artig ritt for de som sykler en del i terreng. Her må du være 100 % skjerpet. I fjor var jeg uoppmerksom et lite tidel, og dundret i et tre. Det gikk heldigvis bra etter forholdene.

Fortell litt om din erfaring med Sunnanrittet:

Sunnanrittet er et av de mest koselige og publikumvennlige rittet jeg har vært med på. Mål og start på samme sted, idyllisk område, der løypa streifer innom start/mål underveis. Min far har vært og sett meg i mange ritt, men nevner ofte at Sunnanrittet var det beste rittet han har vært med på. Kudos til Sunnanrittet! 

Hva var målet ditt for sykkelåret 2015?

Å vinne noen ritt. 

Hvordan har det gått med syklingen i 2015?

Veldig bra, har anskaffet en landeveisykkel som gir variasjon og gitt meg mer tempostyrke. Veldig fornøyd med å vinne Øyungen Rundt i år, et fint ritt i fine omgivelser. 

Hva er målet ditt med årets Sunnanritt?

Å vinne rittet er et mål, et tøft mål som kan være realistisk hvis 2-3 stykker holder seg hjemme den dagen!  Kom inn som nr 2 i fjor, hvilket jeg var storfornøyd med! 

Hva er din beste og svakeste side som syklist?

Den beste egenskapen er vel evnen til å presse meg,samt terrengpartier. Føler også jeg får til tempo og trykk i slake oppoverbakker. 

Den dårligste egenskapen er nok der det er steinbratt, jeg er relativt tung (81 kg), og sliter sammen med lettvekterne

Har du noen tips til andre som vil sykle ritt, men som ikke har prøvd det før?

Først og fremst anskaff en bra sykkel, og kjenn på følelsen av få til det runde tråkket med klikkpedaler.

Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet?

Å sykle i flere timer på ukjente fjellveier, der jeg ikke må komme hjem til bestemte tider.

Det er dessverre litt begrenset med tid i min sykkelhverdag, så vil i denne sammenhengen avslutte med å gi Kudos til min snille samboer!

 







Brynjar intervjues etter seieren i Flyktningerittet 2014.









Jublende etter seier i Hølondingen 2014. Brynjar vant en støvsuger som selvsagt (?) ble gave til Lisa.











Lisa, Brynjar, gutta krutt og pappa sponsor.
Comments