Nyheter‎ > ‎

Intervju med Andre Sotberg

posted Aug 31, 2015, 12:35 AM by Sunnanrittet SunnanCK   [ updated Aug 31, 2015, 10:18 AM ]

Navn: Andre Sotberg

Fødselsdato: 26.3.1997

Klubb: Gauldal SK

Bosted: Støren


Hva holder du på med når du ikke sykler?

Jeg går på sykkelgymnaset på Melhus vgs. På fritiden liker jeg å se på serier, skru sykkel og så er jeg interessert i bil.

Når begynte du med sykkelsport?

Jeg begynte å sykle aktivt vinteren 2013, men trente lite. Var med på spinning hver torsdag, husker jeg. Var med så vidt litt årene før også, men da var det fotball som var hovedprioritet.

Hvorfor driver du med sykling?

Det er en fin måte på å se naturen på. Jeg synes det er litt fascinerende å se hvor fort jeg kommer meg over «bakketoppen». Det er også godt bare å sykle for seg selv av og til, bare sitte og trø. Også er det jo selvsagt artig å måle seg mot andre.

Arrangeres det noen sykkelritt i nærområdet ditt som du vil fortelle litt om?

Klatrerittet er et artig ritt på litt over 3 km med en gjennomsnittlig stigning på 9,6%. De fleste tror de er på toppen når de knapt er kommet halvveis. Det er som å møte en vegg i starten.

Fortell litt om din erfaring med Sunnanrittet.

Jeg har ikke syklet det før, men fikk høre om det via pappa, og så fikk jeg det anbefalt av noen kompiser. Gleder meg til å prøve det, mange som har sagt at det skal være et artig ritt.

Hva var målet ditt for sykkelåret 2015?

Målet i år var å vinne Birken, og å hevde meg langt opp på morgendagens helter og på NM fellesstart.

Hvordan har det gått med syklingen i 2015?

Jeg vant Junior Elite på birken. Jeg ble nr. 10 på morgendagens helter (femte beste av de norske), noe jeg ikke var helt fornøyd med, men jeg var i alle fall veldig aktiv med støting og slikt under veis. Det var med syklister fra fem andre nasjoner, så jeg er brukbart fornøyd med det. Det er først i år jeg har fått trent skikkelig, så det har jo gått bra. Jeg hadde ikke helt dagen på NM og kom vel inn til en 11. plass. Ble hektet av i siste bakken forbi hoppbakken; normalt er det jo jeg som drar på der.

Hva er målet ditt med årets Sunnanritt?

Målet er jo selvsagt å vinne, men rittet blir tatt som trening og oppkjøring til norgescup i Bergen helgen etter.

Hva er din beste og svakeste side som syklist?

Min sterkeste side er klatring. Med en vekt på 65 kg er det ikke mange som trør fra meg oppover. Min svakeste side er teknisk terreng, uten tvil.

Har du noen tips til andre som vil sykle ritt, men som ikke har prøvd det før?

Dra til en sykkelbutikk og kjøp dere en bra sykkel og sykkelsko, det blir en helt annen opplevelse på sykkelen.

Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet?

Først og fremst er målet å fortsette den gode utviklingen. Jeg drømmer selvsagt om å komme meg opp på det øverste nivået; å bli proff. Men dit er det et stykke, så mitt neste mål er å komme meg opp på kontinentallag.Andre vant juniorklassen i Femundrittet i år, her med Knut Erik Nesteby på hjul, som ble nr. 2 i seniorklassen.

Fra skandinavias største ungdomsritt, U6 Cycle Tour 2015, etappe 4, der Andre ble nr. 8.

U6 Cycle Tour 2015, etappe 5, der Andre fikk 14. plass, etter å ha vært i et tremannsbrudd i 6 mil. Sammenlagt fikk han en imporende 13. plass.
Comments