Nyheter‎ > ‎

Intervju med Anders Midthun Brun

posted Aug 15, 2014, 1:55 PM by Sunnanrittet SunnanCK
Kort om dagens intervjuobjekt:
I dag har vi kommet til Anders Midthun Brun, som har prydet forsidebildet på Facebooksiden vår i lenger tid. Han sykler for FIRE (Foreningen et skritt videre) og Stiftstaden SK. Anders er 35 år gammel, bor i Trondheim og i år tar han med seg samboeren sin, Nina, til Sunnanrittet.

Hva holder du på med når du ikke sykler?

For tiden er jeg i lære til professor Sagøy ved G-max Tiller. Til høsten skal vi åpne ny og flott G-max på Lade og dr skal jeg jobbe på sykkelverkstedet. Jeg er egentlig kokk, men var i gang med omskolering da denne muligheten dukket opp i vår, og jeg kunne ikke annet enn å hoppe i det med begge sykkelskoa! Jeg er også glad i fjellturer sommer som vinter. Kanskje det beste som fins er å ta på seg fjellskia å sette tuppene mot en topp og bare gå, for så å kjøre ned igjen så grasiøst som det lar seg gjøre. Siden restitusjon er en viktig del av en god treingshverdag så går det også noen timer i uka med til å se på TV. Det er viktig med kos til TVn, så det lages litt mat også - og ikke bare havregrøt...

Når begynte du med sykkelsport?

Jeg fikk mitt første møte med sykkelsporten utpå Fosen, mye takket være min gode venn Jostein Karlsen. Han fikk meg på trua til å stille til start på Fosen Terreng i 2012. Jeg troppet opp i med lånt sykkel og mye godt humør, og etter det har det bare ballet på seg.

Hvorfor driver du med sykling?

Jeg begynte med sykling for treningen sin skyld. Siden en av mine største lidenskaper i livet er mat, så trengte jeg sårt noe som kunne forsvare et høyt inntak av kalorier. I dag er det like mye det sosiale som er drivkraften. Jeg har fått møte utrolig mange flotte mennesker gjennom syklingen, og noen av dem har også blitt nære venner. Dessuten må jeg innrømme at konkurranser appellerer til meg og jeg liker å presse meg for å se hva jeg kan få ut en kropp som egentlig er skapt mer for komfort enn for fart.

Arrangeres det noen sykkelritt i nærområdet ditt som du vil fortelle litt om?
Ja det finnes et mylder av sykkelritt i umiddelbar nærhet av Trondheim. Fosen Terreng i Stadtbygd har fått en spesiel plass i sykkelhjertet mitt. Rundløypa er forholdsvis kort, ca 3 mil. Men den er kjent for sine motbakker, og omtales av advokater i Nord-Trøndelag som en fryktelig berg og dalbane. Jeg har mange av mine treningsøkter i denne traseen i løpet av året. Siden rittet går 1. mai kan det være snø i lufta eller 20 pluss. Legg til at dette er åpningen av sykkelsesongen for mange så forstår du at det er lagt til rette for mye sykkelnerver i luften! Vakkert!!

Fortell litt om din erfaring med Sunnanrittet

Jeg syklet Sunnanrittet som avslutning på min første rittsesong høsten 2012 og dette har blitt en fast begivenhet i ettertid. Jeg husker at jeg ble imponert over arrangementet og alt lokalmiljøet som stilte opp. Fotografer rundt hver sving, flott start/mål område, fantastiske premier til ALLE (første år fikk jeg sykkel-sekk og andre året fikk jeg to kiropraktortimer til en ekte kiropraktor i Steinkjer)  og ikke minst mitt første møte med ekte podiepiker. Jeg synes løypa som vi syklet i fjor var veldig artig. En blanding av mye forskjellig terreng. Spesielt med den biten gjennom en kornåker.

Hva var målet ditt for sykkelåret 2014?

Det største målet med denne sesongen har vært å ha det litt gøyere en i fjor, samt få litt flere mil på setet.
Et delmål for året var å ikke komme på siste halvdel av resultatlistene, og det har jeg innfridd med god margin. Jeg hadde også en målsetning om å sykle flere ritt denne sesongen, noen som også er innfridd. (Om du ikke sier det til noen, så har jeg også hatt et ønske om å klå noen kompiser i løypa, dette er også innfridd.)

Hvordan har det gått med syklingen i 2014?

Syklingen så langt i 2014 har vært helt strålende! Jeg har møtt mye flotte folk og fått fortalt noen artige vitser i feltet. Den beste sesongen så langt på alle måter og det er mange ritt igjen enda.

Hva er målet ditt med årets Sunnanritt?

Målet er vel å komme i mål først å fremst. Så ser jeg frem til middagen i etterkant med mine syklende venner fra Fosen. Mulig det blir et stykke fyrstekake også!  Jeg satser på en formtopp til Sunnan og skal henge på teten så lenge det går.
 
Hva er din beste og svakeste side som syklist?
Sterke sider er nok at jeg er godt til å restituere, og tilføre kroppen nok næring. Dette er kanskje også mine svake sider (?) Jeg er vel også litt offensiv i hodet og tro kan som sakt flytte rytter fort opp fjell eller noe slikt. Jeg har mine styrker på flatene med mine 90+ kg, så er jeg med på toppen tar jeg dem i spurten.

Har du noen tips til andre som vil sykle turritt, men som ikke har prøvd det før?

Jeg har hatt noen av mine fineste opplevelser så langt i livet i sykkelmiljøet, og rittdagene er høydepunkter. Turritt er for alle og så lenge du ikke setter deg for høye mål, og stiller med godt humør så kan det ikke bli feil. Jeg synes det sosiale og helseaspektet er viktigst med sykling, så kommer konkurransen slepende et stykke etter. Senk skuldrene å ha det gøy!

Sunnanrittet 2013, på tur gjennom kornåkeren ved Ellerås

Entustiastisk kokk!


Friluftsmannen Anders varmer seg ved bålet.
Comments