Nyheter


Intervju med Mia Govasmark

posted Jun 3, 2017, 8:23 AM by Sunnanrittet SunnanCK

Det siste intervjuet før årets ritt er med den tidligere langrennsjenta Mia Govasmark fra Steinkjer. Hun er født i 1994 og sykler for Steinkjer CK. Mia er fersk i rittsammenheng, men hun er ei tøff jente som elsker å trene.

Hva holder du på med når du ikke sykler?

Nå for tiden jobber jeg en del. Ellers er jeg veldig glad i å være ute og i aktivitet. Jeg går en del på ski/rulleski, løping, kajakk og turer i fjellet.

Når begynte du med sykkelsport?

Jeg har alltid likt å sykle. Sparte til landeveissykkel i 6. klasse på barneskolen og har syklet noen turer hver sommer, men har ikke trent veldig mye på sykkel før i år. Kjøpte meg terrengsykkel i fjor sommer og stilte til start på Birkebeinerrittet like etterpå.  For noen uker siden byttet jeg ut den ti år gamle landeveissykkelen til en ny og bedre sykkelen (etter alt for mange unnskyldninger for ikke å bli med på ritt).

Hvorfor driver du med sykling?

Jeg elsker å trene og skulle gjerne gjort det hele tiden. Fordelen med sykling er at det er svært skånsomt for alle ledd. Mens jeg drev med langrenn sleit jeg med skader i både knær og rygg, noe jeg ikke har kjent noe til på sykkelen.

Jeg savnet trening og konkurranser etter jeg sluttet med langrenn i 2015. Da jeg fant ut at det var et sykkelmiljø i Steinkjer måtte jeg bare slenge meg med. Jeg ble overtalt til å stille til start på Hemnerunden i Trondheim. Jeg reiste til Trondheim to dager før rittet og kjøpte meg ny sykkel og har ikke angret et sekund! Rittet gikk overraskende bra, og jeg har bare blitt mer ivrig etter dette og deltatt på flere ritt, noe som både er morsomt og sosialt. Og så er det mange hyggelige folk i sykkelmiljøet!

Arrangeres det noen sykkelritt i nærområdet ditt som du vil fortelle litt om?

Nå er jeg ganske ny i sykkelsporten, men Steinkjer CK arrangerer festivalrittet Oftenåsen opp 24.juni. Et nytt og spennende ritt som jeg tror kan by på supergod stemning og stive bein! Rittet går fra Steinkjer sentrum til toppen av Oftenåsen, Steinkjers mest populære toppturmål. Ikke et veldig langt ritt, men det går oppover! Gratiskonsert i regi av Steinkjerfestivalen på toppen. Dette tror jeg blir bra, med masse publikum og forhåpentligvis mange deltakere.

Hva er ditt beste minne som deltager i sykkelritt?

Å krysse mållinjen på mitt hittil siste sykkelritt, Victoriarunden. Pinne stiv i første motbakke og datt av 100m etter start. Syklet alene de siste 7 av 12 milene i pissregn og vind. Har aldri før vært så glad og fornøyd med å komme i mål.

Hva er målet ditt for sykkelåret 2017?

Å få mange fine, herlige timer på sykkelen og delta på masse ritt i nærmiljøet. Skal også perse på birkenJ

Hvordan har det gått så langt med syklingen i 2017?

Jeg har vel hatt mine oppturer og nedturer.

Hva er målet ditt med årets Sunnanritt?

Null velt!

Hva er din beste og svakeste side som syklist?

Min beste side som syklist er nok at jeg elsker å trene. Å dra ut på trening er aldri et ork.

Min svakeste side er nok også at jeg elsker å trene. Jeg glemmer at kroppen trenger hvile for å restituere seg godt og at totalbelastningen kan bli stor i perioder med mye jobb.  Trodde jeg hadde lært av gamle feil; at det er lurt å ta hvile før man kjører den helt i senk, men den gang ei..

Har du noen tips til andre som vil sykle ritt, men som ikke har prøvd det før?

Det er bare å bestemme seg og stille til start. I de fleste turritt finner man som regel noen som sykler i sitt eget tempo. Det fine med sykling er at det passer for alle. Når man først har tatt det steget og deltatt på ett ritt, kan jeg nesten garantere at det blir flere.

Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet?

Det er vanskelig å si. Jeg har akkurat startet, men hadde selvfølgelig vært morsomt å stille til start på Norges Cup en gang i fremtiden og gjøre det greit. Trondheim og studier venter fra høsten av så får se hva som skjer fremover. Jeg tar det som det kommer.  
Sykkelselfie fra 17.mai 2017


Happy girl fra glansdagene med ski på beina.


Intervju med Yngvar Alexander Hansen

posted Jun 2, 2017, 12:28 PM by Sunnanrittet SunnanCK

Nestemann i intervjuserien er ildsjel og storsyklist Yngvar Alexander Hansen, som representerer Mosjøen og Omegn Cycleklubb (MOCK). Yngvar er en av landets beste syklister i masterklassene og har blant annet seier i NM terreng rundbane (M40-44) i 2015 på merittlisten.

Hva holder du på med når du ikke sykler?

Jeg jobber som fengselsbetjent i Mosjøen fengsel. Her prøver jeg å hjelpe mennesker å komme tilbake til samfunnet litt sterkere og med litt større muligheter til å kunne leve et liv uten kriminalitet. Jeg har ett brennende engasjement for rekruttering av barn og unge til idretten. De siste årene har jeg jobbet mye for å få til et levedyktig miljø for barn og ungdom innen sykkel i Mosjøen.


Når begynte du med sykkelsport?

Jeg begynte med sykkel tidlig -80 tallet. Min far var en av pionerene på Helgeland og jeg ble dratt inn i sykkelsporten. Jeg har ikke drevet seriøs satsning noen gang, men alltid hatt en sykkel. 2007 ble sesongen jeg som voksen begynte å trene systematisk og målrettet på sykkel.


Hvorfor driver du med sykling?

Først og fremst fordi det er morsomt. Jeg har alltid likt utfordringene terrenget kan gi. Sykling er også en sosial sport som gir utfordringer på mange plan, både fysisk, taktisk og teknisk.


Arrangeres det noen sykkelritt i nærområdet ditt som du vil fortelle litt om?

Den 19. og 20. august arrangerer vi Offroad Mosjøen, med Mosjøen Maraton (42,195km) på lørdag og Mosjøen rundbane på søndag. I år har vi status som regionsmesterskap. Mosjøen Maraton er fantastisk med sine 1000hm og de morsomste flytstiene vi har. Det er ikke teknisk vanskelig, bare herlig morsomt, og litt tungt… Mosjøen rundbane er heftig og teknisk litt mer krevende, med en 4km runde på  Kippermoen terrengsykkelløype. Her har vi klasser helt ned til 6 år. Denne helga burde mange flere fått med seg!


Hva er ditt beste minne som deltager i sykkelritt?

Det var da jeg på Mosjøen maraton, nesten på toppen, fikk luke til konkurrenten som hadde hengt på i flere km oppover.


Hva er målet ditt for sykkelåret 2017?

Målet for 2017 er å delta i VM master på landevei og å være med på flest mulig sykkelritt og ha det moro med trening av barn.


Hvordan har det gått så langt med syklingen i 2017?

Så langt har jeg vært i bra form. Jeg har deltatt på sju ritt og begynner å finne konkurranseformen.


Hva er målet ditt med årets Sunnanritt?

Sunnanrittet 2017 blir første gangen for meg, og jeg håper å være med å prege rittet og komme i mål med godt treningsutbytte.


Hva er din beste og svakeste side som syklist?

Jeg er teknisk god og utholdende, men ikke alltid like god taktisk.


Har du noen tips til andre som vil sykle ritt, men som ikke har prøvd det før?

Å delta på ritt er den beste trening som finnes. Man opplever noe nytt hver gang og det kan man jo ikke gå glipp av. De aller fleste ritt har klasser og løyper tilpasset alle, alle er gode nok til å være med. Ikke vær redd for å ta kontakt med arrangør med spørsmål rundt ritt og deltakelse.


Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet?

Jeg drømmer om å kunne delta på stort etapperitt på terrengsykkel i Europa eller Afrika.

 


Yngvar Alexander sammen med sønnen Martin på treningstur i Mosåsen, i traseen til Mosjøen maraton 2015 Han forteller at dette er et fantastisk område med mange sykkel- og turmuligheter. Norgesmestertrøya er på, slik sykkelkutymen krever!
Fatbiketur i strålende sol i februar 2016 i turrennløypa Åsan rundt.

Intervju med Magne Bergslid

posted Jun 1, 2017, 12:28 AM by Sunnanrittet SunnanCK   [ updated Jun 1, 2017, 12:36 AM ]

I Sunnanrittets intervjuserie har vi kommet frem til Magne Bergslid fra Spillum. Magne begynte med sykling som 50-åring, i 2013 og er medlem i en av regionens mest aktive sykkelklubber, Namdal Sykkelklubb. Som ansatt i Statskog har han også blitt med i komiteen som arbeider med det nye rittet Gran Fondo Strade Statskog som går mellom Steinkjer og Namsos den 19.8.2017.

Hva holder du på med når du ikke sykler?
Da følger jeg blant annet opp ungene i deres fritidsaktiviteter, samt at det blir en del turer med familien. Vedlikehold av hus og hage tar en del tid og i tillegg er jeg kasserer i to frivillige organisasjoner.

Når begynte du med sykkelsport?
Jeg reiste meg opp av sofaen og startet med sykling i juni 2013. Da hadde jeg ikke syklet noe særlig siden jeg var 16 år (snart 54 år nå).

Jeg begynte med sykling da Statskog (min arbeidsgiver) ble hovedsponsor for Birken. Arbeidsgiver la godt til rette og oppfordret til deltagelse i Birken-arrangementene. Flere kolleger ble med, og jeg fikk også lyst til å prøve.

Jeg kjøpte en hybrid i juni og startet trening til Birkebeinerrittet. Det har vært en helsebringende, sosial og givende sport. Jeg opplever sykling som skånsomt for kroppen og ryggplagene har forsvunnet.

Jeg syklet bare terrengsykkel de to første årene, før jeg kjøpte en  rimelig treningsracer i fjor og ble med på klubbtreninger på racer. For meg er sykling skjerpende, artig og veldig sosialt.

Hvorfor driver du med sykling? 

 Det er flere grunner til det:

Det en herlig sport med sammensatt formel for å lykkes. Det er ikke alltid den som er i best form som vinner.

Jeg får trent sammen ved gode kollegaer og venner.

Det er variert trening med styrke, kondisjon ulik intensitet i studio, på terrengsykkel og racer.

Jeg har opplevd fremgang med gradvis bedre resultater og økt livskvalitet


Arrangeres det noen sykkelritt i nærområdet ditt som du vil fortelle litt om?

I år er det det nye rittet Granfondo Strade Statskog mellom Steinkjer og Namsos som er det mest spennende. Rittet er på 100 km med fellesstart i Steinkjer lørdag 19. august kl 10.00 og målgang på kirketrappa under Namsos-martnan. Løypetraseen inn til Namsos går bl.a. på det gamle jernbanesporet og opplyste tuneller. Dette blir spektakulært! Rittet har bare 200 plasser, der 2/3 allerede er fylt opp. Om du melder deg på raskt blir du også med i trekningen av to sponsorturer til Arctic Race of Norway i august til en verdi av kr 12.000.- Du kan melde deg på her: https://signup.eqtiming.no/?Event=granfondo

For min egen del er også dette rittet en perfekt oppkjøring til Birken. Mange av mine sykkelkompiser prioriterer Statskogrittet fremfor Birken i år, pga. at det er nytt og spennende og tar bare en dag, til forskjell fra Birken, som tar ei langhelg.

Hva er ditt beste minne som deltager i sykkelritt?

Det ferskeste positive minnet er når jeg deltok på kortdistansen i Namsen Rundt den 21. mai.

Jeg overrasket meg selv da, trodde jeg skulle bli lett match i spurten, men klarte faktisk å bli nr 3.

Hva er målet ditt for sykkelåret 2017?

Hovedmålet mitt i år er å gjøre en så god prestasjon som mulig i Statskog-rittet og klare merket i Birken. Det blir min 4. Birken-deltagelse. Tidligere har jeg forbedret persen med ca 20 min hvert år. I fjor var jeg 4 sek. unna merkekravet.

Hvordan har det gått så langt med syklingen i 2017?

Veldig bra og i tråd med målsetningene. Trener i snitt 3 ganger i uka. Om vinteren trener vi litt styrke og spinning på Træn i Namsos og på rulla hjemme. Utesesongen startet med en uke på Mallorca i slutten av april, der vi syklet ca 80 mil landevei. Nå varierer jeg mellom racer og terrengsykkel. Både fellestreninger i Namdal SK og egne turer.

Hva er målet ditt med årets Sunnanritt?

I fjor fullført jeg på drøyt 1:43. I år vil jeg være veldig fornøyd om jeg kommer under 1:40.

 

Hva er din beste og svakeste side som syklist?

Beste side: Utholdende over tid og rimelig god i bakkene.

Svakeste side: Terrengpartier og spurter.

 

Har du noen tips til andre som vil sykle ritt, men som ikke har prøvd det før?

Sørg for at du har en komfortabel sykkel som er egnet for litt variabel bruk i starten. Avtal å sykle sammen med noen andre, som er omtrent på ditt nivå. Sykling kan være veldig sosialt. Sørg for å ha det bra underveis i treningen.

Vær tålmodig! Å bygge sykkelmuskulatur tar tid.


Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet?

I år er det å cruise inn til en tid i Birken godt under merkekravet.

I framtida drømmer jeg om å beherske sti- og terrengsykling.

Jeg tenker også litt på å gjennomføre styrkeprøven et år.


Stolte Namdalinger på treningsleir i Spania (Magne til høyre, Geir Staldvik til venstre).
I skrivende stund er det påmeldt 138 syklister til Strade Statskog. Rittet er 100 kilometer langt og går på asfalt og grus. Traseen går innom Sunnan, videre om Vellamelen og fjellveien i Bangdalen og har målgang på selveste martnaslørdagen i Namsos. Meld deg på her.
Fra Sunnanrittet 2016,
ved passering Åsan Østre.
Intervju med Kristine Svendsen

posted Aug 25, 2016, 10:56 AM by Sunnanrittet SunnanCK   [ updated Aug 26, 2016, 12:42 PM ]

Neste syklist ut er Verdalsjenta Kristine, som farer land og strand i sin rosa Steinkjer-drakt for å få stadig nye sykkelopplevelser:

Navn: Kristine Svendsen

Fødselsdato: 23.02.78

Klubb: Steinkjer CK

Bosted: Steinkjer


Hva holder du på med når du ikke sykler?

Jeg jobber som distriktssekretær i LO. Jeg har ansvarsområdet i Nord-Trøndelag og jobber tett med LOs forbund og foreninger. Mye handler om å fremme LOs syn på samfunnsutviklingen og skape et godt arbeidsliv og god utdanningspolitikk i fylket. I tillegg ønsker jeg å være en pådriver for god folkehelse og for at det skal finnes muligheter for alle. Jeg er gift og vi har til sammen fem barn som vi liker å lage god mat sammen med og ha fine opplevelser med, både som supporter på fotballbanen. Det er viktig å støtte opp om deres interesser både innen utdanningsvalg og fritidssyssler.


Når begynte du med sykkelsport?

Jeg begynte å trene på sykkel høsten 2013 og deltok på mitt første ritt på Tour of Inderøy i 2014.


Hvorfor driver du med sykling?

Det gir en fin avkobling fra hektisk hverdag. Det mest spennende er naturopplevelser i forbindelse med terrengsykling. Jeg liker nye utforsdringer. I år er første året på landeveissykkel, men fortsatt er terreng favoritten.


Arrangeres det noen sykkelritt i nærområdet ditt som du vil fortelle litt om?

Jeg har vokst opp på Stiklestad, og synes at Olsokrittet er et fint ritt der det kreves litt teknisk ferdigheter i terrengparti. Det kunne gjerne vært større deltagelse på dette rittet.


Fortell litt om din erfaring med Sunnanrittet:

Det har en krevende løype, men det er et veldig bra ritt med variasjon i løypa og god stemning både ved start, under veis i rittet og ved ankomst. Et sosialt arrangement. Godt merket løype. I 2015 kom jeg desverre ikke i mål etter et fall, men jeg fikk ingen skade som satte meg ut av trening.


Hva var målet ditt for sykkelåret 2016?

Jeg har et ark på kjøleskapet med tidene fra 2015, og har i år satt nye mål med forbedring.


Hvordan har det gått med syklingen i 2016?

Jeg har nådd alle målene med god margin. Jeg har hatt fine treningsrunder med mange hygglige folk, noe som øker motivasjon til å fortsette. Nytt av året ble Sjusjørittet, et fint ritt der jeg også ble fornøyd med resultatet.


Hva er målet ditt med årets Sunnanritt?

Jeg har satt meg en tid som jeg skal være inne på, men mest av alt gleder jeg meg til å delta og å komme inn på sykkelen til mål uten fall:) Jeg har også et mål om å sykle opp Gammelleinslia dersom føret er bra.


Hva er din beste og svakeste side som syklist?

Jeg har blitt bedre i terrengpartiene og tråkker bra til i motbakker. Det jeg kan bli bedre på er i lettere partier.


Har du noen tips til andre som vil sykle ritt, men som ikke har prøvd det før?

Kast deg ut i det. Det er mange som deltar på treninger og de bør prøve seg på et ritt. Jeg håper speiselt at flere damer kan være med å delta.


Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet?

Jeg og mannen min Geir syklet inn til Gjevsjøen i sommer og det var en veldig fint tur. Jeg har vel en liten drøm om å sykle en tredagers tur over et fjellparti en eller annen plass i landet.

 


Rule #9
If you are out riding in bad weather, it means you are a badass. Period.
(Det er nok særlig viktig for syklister med rosa klubbklær.)Rule #4 
It’s all about the bike.


Av og til er Kristine klar for å bryte regel nr. 4...


Intervju med Roald Frøskeland

posted Aug 9, 2016, 11:59 AM by Sunnanrittet SunnanCK   [ updated Aug 9, 2016, 12:37 PM ]Vi drar i gang en ny serie med intervjuer av Sunnanrittprofiler. Førstemann ut er en gladgutt fra Glomfjord i Nordland. Heldigvis for oss meldte han seg inn i Sunnan CK da han for et års tid siden bestemte seg for å prøve en ny idrett.


Navn: Roald Hagbart Frøskeland
Fødselsdato: 28. mars 1994
Klubb: Sunnan CK 
Bosted: Steinkjer


Hva holder du på med når du ikke sykler?

Jobber på XXL Steinkjer 

Når begynte du med sykkelsport?
Jeg begynte noen uker før Sunnanrittet 2015.

Hvorfor driver du med sykling?

På grunn av frihetsfølelsen av å sykle mil etter mil, hvor enn man vil, i tillegg til at det gir meg fritheten til at jeg kan spise hva jeg vil hele tiden.

Arrangeres det noen sykkelritt i nærområdet ditt som du vil fortelle litt om?
Vi har mange fine ritt i nærheten, spesielt med bedriftsserien på Steinkjer og Levanger. Men ingenting slår Sunnanrittet! Veldig variert og tøft ritt, som kanskje kan passe meg bra. 

Fortell litt om din erfaring med Sunnanrittet:

Jeg deltok i fjor, og kom vel inn på en 17. plass tror jeg. Jeg trener også en del i løypa og området rundt.


Hva var målet ditt for sykkelåret 2016? 
Å klare å vinne noen ritt!

Hvordan har det gått med syklingen i 2016? 
Jeg har ikke vunnet noen ritt enda… Kanskje Sunnanrittet blir mitt ritt!!! :D 

Hva er målet ditt med årets Sunnanritt?
Målet er å vinne!!! Men det kommer an på hvem som står på startstreken... Jeg er nok fornøyd med topp 5. 

Hva er din beste og svakeste side som syklist?

Jeg sykler bra i motbakkene, men sliter fortsatt litt i de skikkelige tøffe terrengpartiene.

Har du noen tips til andre som vil sykle ritt, men som ikke har prøvd det før?
Ikke ha for høyt lufttrykk i dekkene. Med mindre trykk blir det lettere å ha det artig på ritt, for man blir mer trygg på sykkelen. 

Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet? 

Å vinne et ritt!!! :D


Skal man bli god på sykkel om man bor på Steinkjer må man like å sykle ute om vinteren også.


Roald har bakgrunn som toppidrettsutøver i mellomdistanseløping .


Å kombinere trening med friluftsopplevelser er noe av det beste Roald vet.

Intervju med Sølvi Therese Bergsåker

posted Aug 31, 2015, 2:00 PM by Sunnanrittet SunnanCK   [ updated Aug 31, 2015, 2:28 PM ]

Navn: Sølvi Therese Bergåker Sandvik

Fødselsdato: 25.Mai 1988

Klubb: XXL Sport & Villmark

Bosted: Steinkjer


Hva holder du på med når du ikke sykler?

Foruten om jobben min i XXL så liker jeg å gå i fjellet, trene på rulleski, løpe og gå på ski. Jeg slapper gjerne av hjemme med en god bok eller kryssord også.

Når begynte du med sykkelsport? Begynte så smått i 2013. Da skulle det være et supplement for løping og skigåing. Ser i ettertid at rollene har endret seg litt og at det har blitt mer og mer sykling.

Hvorfor driver du med sykling?

Først og fremst fordi det er utrolig gøy! Pushe grenser for mer fart og tekniske partier er utfordrende og motiverende. Men også fordi jeg nyter de fantastisk flotte naturomgivelsene og det mentale avbrekket det gir å være ute i frisk luft på to hjul.

Arrangeres det noen sykkelritt i nærområdet ditt som du vil fortelle litt om?

Jeg har ennå til gode å delta i sykkelritt i nærområdet utover Sunnanrittet. Det nærmeste jeg kommer er sykkeletapper i Steinfjellstafetten. Disse har jeg syklet to år på rad – flotte etapper i fantastisk natur!

Fortell litt om din erfaring med Sunnanrittet.

Jeg debuterte i fjor. Gjennomføringen føler jeg var helt ok, men de avgjørende faktorene for at jeg ville stille igjen i år var den fine traseen, distansen og stemninga både langs og i løypa.

Hva var målet ditt for sykkelåret 2015?

Målet, først og fremst, har vært deltagelse i Steinfjellstafetten, Finnskogkureren og Sunnanrittet. Utover det har målet vært å slå tidene mine fra i fjor.

Hvordan har det gått med syklingen i 2015?

Det blir vel aldri så mye som man ønsker, men jeg har fått litt mer trening og føler meg mer rustet for årets Sunnanritt.

Hva er målet ditt med årets Sunnanritt?

Målet må være å oppnå bedre tid enn i fjor, helst under 2 timer.

Hva er din beste og svakeste side som syklist?

Jeg har fått høre at jeg er en relativt grei klatrer. Kan være noe vel forsiktig med høy fart i felt i nedoverbakke.

Har du noen tips til andre som vil sykle ritt, men som ikke har prøvd det før?

Har (dessverre) god erfaring med å svi av kruttet altfor tidlig – så det vil jeg ikke anbefale. Finn heller en rygg i passende tempo og heng på.

Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet?

Å sykle den perfekte turen! Den perfekte formen, distansen, været, naturen, tempo, etc. Den turen jeg alltid kommer til å huske og tenke tilbake til.
Sølvi liker fart og spenning og her svever hun over Langhorne Creek, South Australia i 2008


Sølvi, sammen med vertinna på Ellerås, Astrid Utgård, i forbindelse med Sunnan Fun Race i august i år, der prøvesykling av deler av Sunnanrittløypa sto på programmet.

Flyktningerennet 2014, med påfallende avslappet ansiktsuttrykk (har dere fått ski med elmotor på XXL, Sølvi?)
Intervju med Andre Sotberg

posted Aug 31, 2015, 12:35 AM by Sunnanrittet SunnanCK   [ updated Aug 31, 2015, 10:18 AM ]

Navn: Andre Sotberg

Fødselsdato: 26.3.1997

Klubb: Gauldal SK

Bosted: Støren


Hva holder du på med når du ikke sykler?

Jeg går på sykkelgymnaset på Melhus vgs. På fritiden liker jeg å se på serier, skru sykkel og så er jeg interessert i bil.

Når begynte du med sykkelsport?

Jeg begynte å sykle aktivt vinteren 2013, men trente lite. Var med på spinning hver torsdag, husker jeg. Var med så vidt litt årene før også, men da var det fotball som var hovedprioritet.

Hvorfor driver du med sykling?

Det er en fin måte på å se naturen på. Jeg synes det er litt fascinerende å se hvor fort jeg kommer meg over «bakketoppen». Det er også godt bare å sykle for seg selv av og til, bare sitte og trø. Også er det jo selvsagt artig å måle seg mot andre.

Arrangeres det noen sykkelritt i nærområdet ditt som du vil fortelle litt om?

Klatrerittet er et artig ritt på litt over 3 km med en gjennomsnittlig stigning på 9,6%. De fleste tror de er på toppen når de knapt er kommet halvveis. Det er som å møte en vegg i starten.

Fortell litt om din erfaring med Sunnanrittet.

Jeg har ikke syklet det før, men fikk høre om det via pappa, og så fikk jeg det anbefalt av noen kompiser. Gleder meg til å prøve det, mange som har sagt at det skal være et artig ritt.

Hva var målet ditt for sykkelåret 2015?

Målet i år var å vinne Birken, og å hevde meg langt opp på morgendagens helter og på NM fellesstart.

Hvordan har det gått med syklingen i 2015?

Jeg vant Junior Elite på birken. Jeg ble nr. 10 på morgendagens helter (femte beste av de norske), noe jeg ikke var helt fornøyd med, men jeg var i alle fall veldig aktiv med støting og slikt under veis. Det var med syklister fra fem andre nasjoner, så jeg er brukbart fornøyd med det. Det er først i år jeg har fått trent skikkelig, så det har jo gått bra. Jeg hadde ikke helt dagen på NM og kom vel inn til en 11. plass. Ble hektet av i siste bakken forbi hoppbakken; normalt er det jo jeg som drar på der.

Hva er målet ditt med årets Sunnanritt?

Målet er jo selvsagt å vinne, men rittet blir tatt som trening og oppkjøring til norgescup i Bergen helgen etter.

Hva er din beste og svakeste side som syklist?

Min sterkeste side er klatring. Med en vekt på 65 kg er det ikke mange som trør fra meg oppover. Min svakeste side er teknisk terreng, uten tvil.

Har du noen tips til andre som vil sykle ritt, men som ikke har prøvd det før?

Dra til en sykkelbutikk og kjøp dere en bra sykkel og sykkelsko, det blir en helt annen opplevelse på sykkelen.

Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet?

Først og fremst er målet å fortsette den gode utviklingen. Jeg drømmer selvsagt om å komme meg opp på det øverste nivået; å bli proff. Men dit er det et stykke, så mitt neste mål er å komme meg opp på kontinentallag.Andre vant juniorklassen i Femundrittet i år, her med Knut Erik Nesteby på hjul, som ble nr. 2 i seniorklassen.

Fra skandinavias største ungdomsritt, U6 Cycle Tour 2015, etappe 4, der Andre ble nr. 8.

U6 Cycle Tour 2015, etappe 5, der Andre fikk 14. plass, etter å ha vært i et tremannsbrudd i 6 mil. Sammenlagt fikk han en imporende 13. plass.

Intervju med John Walter Larsen

posted Aug 23, 2015, 8:19 AM by Sunnanrittet SunnanCK   [ updated Aug 23, 2015, 11:36 AM ]

Navn: John Walter Larsen
Fødselsdato:10.april 1944
Klubb: Nessegutten
Bosted: Levangernesset

Hva holder du på med når du ikke sykler?

Pensjonisttilværelsen har nok ført til litt annen døgnrytme og litt latere dager. Har tid til å nyte en rolig frokost med kaffe og papiravis (må jo det etter 40 år på Fiborgtangen!). Som fagmann siden 1960 (elektriker og el.ing.) og stor interesse for øvrige håndsverkfag har jeg med glede vært både rådgiver og håndverker for barn, barnebarn m/flere, både før og nå. Til dels større oppgaver, og som fremdeles pågår.

Er for tiden også opptatt med et stiprosjekt (langs åkerkanter på Nesset) Nessegutten har satt i gang. Her deltar mange ivrige på dugnadene.

Ellers tilbringes mange timer i sykkelboden med vedlikehold av egne og familiens sykler.

 

Når begynte du med sykkelsport?

Kjøpte min første landeveissykkel i 1993 (mener jeg å huske). Gjorde det etter et på år med lite sportslig aktivitet. Dette på grunn av en anket som ikke ville bli god etter en skade. Drev med mosjonsløp og fotball tidligere.

Fiborgtråkket var det første rittet jeg stilte i. Gikk om Frosta og Åsen, fra/til Fiborgtangen i noen år. Følte det gikk såpass greit at det senere ble det noen ganger ‘Fjorden Rundt’. Først fra Steinkjer og senere fra Rørvik. Deltok første gang i ‘Styrkeprøven’ i `98.

Terrengsykkel ble kjøpt i 2001. Første ritt ble Birken i 2003. En litt røffere utgave enn dagens. Litt mer likt Sunnanrittet?

Hvorfor driver du med sykling?

Trives med syklingen, og sykler hele året. Bonusen blir jo at en holder seg i form året rundt. Fint sykkelmiljø for voksene på Levangernesset. 2-3 ganger i uka gjennom sommeren møtes ivrige mosjonister til trening. Artig å være med på dette fine tiltaket i regi av Nessegutten. Blir også en del harde økter også som forberedelse til div. ritt i løpet av sommeren. Liker spenningen og atmosfæren rundt de fleste ritt.


Arrangeres det noen sykkelritt i nærområdet ditt som du vil fortelle litt om?

Tour de Tomtvatnet har jo blitt populært. Rittet er uten teknisk krevende partier. Her kan alle delta som har en sykkel.


Fortell litt om din erfaring med Sunnanrittet

Deltok i 2013. Fin og variert løype. For meg var noe av terrenget ganske krevende, men uten farlige utforkjøringer. Turen gjennom åkeren var tung. Veldig hyggelig afterbike.


Hva var målet ditt for sykkelåret 2015?

Som før å være på sykkelen. Planla å delta i flere lokale ritt. Birken var i år som senere år hovedmålet av ritt.

Hvordan har det gått med syklingen i 2015?

Ble syk i vår, med bronkitt som ikke ville slippe taket. Har syklet nesten like mye som før, men lite med høy intensitet. Blir bare Birken og Sunnanrittet i år. Har ellers hatt et par sydenturer med sykkelen på slep. Fin måte å få sett litt av natur og bebyggelse der en ferdes.

Hva er målet ditt med årets Sunnanritt?

Skal prøve å spare litt på kreftene i år for å se om det er mulig å sykle opp hele den siste bratte kneika.

Hva er din beste og svakeste side som syklist?

Er ikke så redd av meg så det kan gå fort nedover. Bratte motbakker synes å bli bare brattere med åra.

Har du noen tips til andre som vil sykle ritt, men som ikke har prøvd det før?

Behøver ikke være i superform for å delta. Bra med litt øvelse i å sykle med andre, i grupper, som trening.  En god sykkel gir bedre mestringsfølelse. I hvert fall må sykkelen være i god stand.

Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet?

Kanskje ikke de helt store drømmene lenger. Håpet er at kroppen vil fortsette å spille på lag slik at jeg kan fortsette med syklingen, som nå, i flere år framover.


John Walter på Gran Canarias tak - 2014. Turen var på139 km og 2700 høydemeter. (Bilde fra fb-siden hans, med hilsninger hjem til de mange klubbkompisene som samme dag deltok i Sunnanrittet.)


Artig bilde fra fotballspilling i barndommen (John W. øverste rekke nr. 2 fra venstre)

Rittets eldste deltager i 2013 sparket godt i fra seg og klokket inn på vel 1 time og 39 minutter.

Intervju med Brynjar Nervik

posted Aug 14, 2015, 11:24 AM by Sunnanrittet SunnanCK

Brynjar er sulten på revansje etter fjorårets andreplass i herreklassen - og her kommer et lite intervju med han:

Navn: Brynjar Nervik
Fødselsdato: 5.11.1975
Klubb: Stiftstaden
Bosted: Trondheim

Hva holder du på med når du ikke sykler?

Da er det full rulle med mine to gutter (gutta krutt) på 2 år og 4 år. Ellers er jeg glad i video og bilde. Lager en del filmer, sitter i sene kveldstimer og redigerer filmer. (Red: Her ser du filmen hans fra Sunnanrittet 2014.)

Når begynte du med sykkelsport?

Jeg husker det godt, for den 29.april 2013 tok jeg min første treningstur på sykkel. Med hjelp av en kompis som syklet mye (som jeg ble inspirert av) kjøpte jeg meg en brukt karbonsykkel. Syklet 3 mil, og lå som et slakt i sofaen da jeg kom hjem. Bena ristet og skalv, og det ble vanskelig å sove den natta. Før den tid syklet jeg av og til på jobb med en jernhest på 15 kg, og opplevelsen av å sykle på en 8 kilos sykkel og klikkpedaler var tilnærmet en rusfølelse.

Hvorfor driver du med sykling?

Sykkel gir meg utrolig mye, frihet og nødvendig Brynjartid. I tillegg har jeg et konkurranseinstinkt som hjelper meg å pushe meg både i trening og ritt. Kjenner også at sykkel og trening gir meg mer overskudd i hverdagen. Nevner også at jeg filmer alle mine ritt, synes d er artig å se på i ettertid, samt at flere kan se hvordan et ritt ser ut fra sykkelsetet. 

Arrangeres det noen sykkelritt i nærområdet ditt som du vil fortelle litt om?

Markathrillern i Trondheim er et artig ritt for de som sykler en del i terreng. Her må du være 100 % skjerpet. I fjor var jeg uoppmerksom et lite tidel, og dundret i et tre. Det gikk heldigvis bra etter forholdene.

Fortell litt om din erfaring med Sunnanrittet:

Sunnanrittet er et av de mest koselige og publikumvennlige rittet jeg har vært med på. Mål og start på samme sted, idyllisk område, der løypa streifer innom start/mål underveis. Min far har vært og sett meg i mange ritt, men nevner ofte at Sunnanrittet var det beste rittet han har vært med på. Kudos til Sunnanrittet! 

Hva var målet ditt for sykkelåret 2015?

Å vinne noen ritt. 

Hvordan har det gått med syklingen i 2015?

Veldig bra, har anskaffet en landeveisykkel som gir variasjon og gitt meg mer tempostyrke. Veldig fornøyd med å vinne Øyungen Rundt i år, et fint ritt i fine omgivelser. 

Hva er målet ditt med årets Sunnanritt?

Å vinne rittet er et mål, et tøft mål som kan være realistisk hvis 2-3 stykker holder seg hjemme den dagen!  Kom inn som nr 2 i fjor, hvilket jeg var storfornøyd med! 

Hva er din beste og svakeste side som syklist?

Den beste egenskapen er vel evnen til å presse meg,samt terrengpartier. Føler også jeg får til tempo og trykk i slake oppoverbakker. 

Den dårligste egenskapen er nok der det er steinbratt, jeg er relativt tung (81 kg), og sliter sammen med lettvekterne

Har du noen tips til andre som vil sykle ritt, men som ikke har prøvd det før?

Først og fremst anskaff en bra sykkel, og kjenn på følelsen av få til det runde tråkket med klikkpedaler.

Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet?

Å sykle i flere timer på ukjente fjellveier, der jeg ikke må komme hjem til bestemte tider.

Det er dessverre litt begrenset med tid i min sykkelhverdag, så vil i denne sammenhengen avslutte med å gi Kudos til min snille samboer!

 Brynjar intervjues etter seieren i Flyktningerittet 2014.

Jublende etter seier i Hølondingen 2014. Brynjar vant en støvsuger som selvsagt (?) ble gave til Lisa.Lisa, Brynjar, gutta krutt og pappa sponsor.

Intervju med Line Flaat

posted Aug 12, 2015, 5:10 AM by Sunnanrittet SunnanCK

I dag presenterer vi et intervju med Line, som sykler for en av de trofaste sponsorene våre, G-Sport.

Navn: Line Flaat.
Fødselsdato: 9.juni 1972.
Klubb: G-Sport Namsos.
Bosted: Otterøya.


Hva holder du på med når du ikke sykler?
Når jeg ikke sykler er jeg ofte ute og løper og går turer i fjellet. Ellers jobber jeg på G-Sport Namsos og har fem barn, som krever sin tid.

Når begynte du med sykkelsport?
Jeg begynte å sykle for drøyt to år siden og debuterte i Sunnanrittet 2013

Hvorfor driver du med sykling?
Jeg synes det er veldig morsomt å sykle og det gir meg god trim.


Arrangeres det noen sykkelritt i nærområdet ditt som du vil fortelle litt om?
Jeg er l
itt ukjent med alle sykkelrittene i nærområdet men Namsen Rundt og Engan rundt er populære ritt.

Fortell litt om din erfaring med Sunnanrittet:
Sunnanrittet deltar jeg på fordi jeg synes det er et morsomt og passe langt ritt med god variasjon av grusveier og sti/terreng og trivelige omgivelser før og etter rittet.

Hva var målet ditt for sykkelåret 2015?
Målene for 2015 er Sunnanrittet. Og så vil jeg nevne at jeg har som mål å løpe Oslo Maraton (halvmaraton).

Hva er målet ditt med årets Sunnanritt?
Målet for Sunnanrittet er å sykle under 1t 50min.

Hva er din beste og svakeste side som syklist? Som syklist er jeg best i oppoverbakker og dårligst (altfor pysete) i nedoverbakker...


Har du noen tips til andre som vil sykle ritt, men som ikke har prøvd det før?
Jeg vil oppfordre alle som liker å sykle å delta på ritt, det er veldig morsomt og man må utfordre seg litt... Jeg er en godt voksen fembarnsmor som liker å holde meg i form og man har godt av å utfordre komforsonen.

Hva drømmer du om å gjøre på sykkelsetet?
Å oppleve ei treningsuke på sykkel i Spania!

G-sport Namsos sine deltagere i Sunnanrittet 2013, med Hege Ovesen, Line Flaat og Johan Jørstad.
Med kolleger på jobbtur til Åre.Glade damer fra Fosslandsosen/Otterøya Maraton Team, Oslo Maraton 2014 (med Line nr. 2 fra venstre, nederste rekke).

1-10 of 72